Η έλλειψη ερωτικής επαφής έχει επιπτώσεις στην υγεία; Δείτε τι παθαίνει το σώμα μας.... όταν απέχουμε από τον έρωτα

Η απουσία σεξουαλικής δραστηρίοτητας έχει επιπτώσεις στο σώμα μας

Είναι γεγονός: Το σεξ κάνει καλό στο γάμο. Βοηθάει να συνδεθείς συναισθηματικά με κάποιον άλλο και έτσι να μειώσεις το στρες σου, λέει η Sari Cooper, διακεκριμένη σεξολόγος. Επίσης κάνει καλό στην καρδιά. Η σωματική άσκηση μέσω σεξ, βοηθάει την καλή υγεία της καρδιάς.Ταυτόχρονα, μέσω σεξ καίμε πολλές θερμίδες, συνεχίζει η Sari Cooper, όπως αναφέρει το www.brides.com

Άλλα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία είναι ότι μπορεί,  να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να σας ανακουφίσει από τους πονοκεφάλους και να μειώσει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης, σύμφωνα πάντα με την Cooper.

Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας όταν απέχουμε από το σεξ;

Αν και κάποιοι άνθρωποι ευημερούν και είναι παραγωγικοί για μεγάλο μέρος της ζωής τους χωρίς να έχουν τακτική σεξουαλική επαφή, οι περισσότεροι είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, λόγω της φυσιολογικής ανάγκης τους για σεξουαλική επαφή.

Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κιλά ή να δείτε την αρτηριακή σας πίεση να ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε τακτικά σεξ, αλλά ουσιαστικά “στερείτε” από το σώμα σας τα οφέλη που δεν παίρνει από αυτό.

Όταν κάνετε τακτικά σεξ (και αυτό περιλαμβάνει το “καταπληκτικό”, το “απλά καλό”, ακόμα και το “έτσι κι έτσι” σεξ) διατηρείτε την λίμπιντό σας υψηλά και αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σας.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω σύμφωνα με τη Sari Cooper είναι: Κάντε τακτικά σεξ κάνει καλό στην υγεία και στον γάμο σας.....

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ