Δημοσκόπηση Κάπα Research: Εδραιωμένη αν και... μειωμένη η διαφορά ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ - Προβληματίζει τους ψηφοφόρους το Κίνημα Αλλαγής

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 8,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Δημοκρατική στο διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου σε δείγμα 958 ατόμων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω, βάσει της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ του 2011.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας το μέγιστο σφάλμα αυτής υπολογίζεται στο 3,2% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με στρογγυλοποίηση στο 0,5%.

Ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 8,6 ποσοστιαίες μονάδες ενώ ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία θεωρείται η επόμενη κυβέρνηση με συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα από το 63% του δείγματος.

Πιο συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16%, ενώ ακολουθούν οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 14,1%, κι εκείνοι που δήλωσαν ότι θα απέχουν από τις εκλογές με ποσοστό 10,4%. Δυναμική καταγράφεται στον νέο φορέα «Κίνημα αλλαγής» που συγκεντρώνει το 8,8% του δείγματος. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 6,8% και το ΚΚΕ με 3,7%.

Από την απλή κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου, όχι εκτίμηση αποτελέσματος, η Kαπα Research αποδίδει ποσοστό 34% στη Νέα Δημοκρατία και 22,1% στον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 12,2% στο Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ