Υπέροχα, ατμοσφαιρικά & φιλόξενα music restaurants για την γιορτινή έξοδο με το ταίρι σας...

Ιδιανικές προτάσεις εξόδου για να πάρετε τον καλό ή την καλή σας και να... περάσετε υπέροχα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για τις χρονιάρες ­μέρες.

MALVAZIA

O χώρος ξεχωριστός, φτιαγμένος με μεράκι από Μονεμβασίτες τεχνίτες της πέτρας και εμπνευσμένος από το κάστρο τους. Το πρόγραμμα με τίτλο «Όταν οι νότες συναντούν τη Μεσόγειο» ξεκινάει από Χατζιδάκι και ιταλικές καντσονέτες και πηγαίνει σε fado, tango και έντεχνο ελληνικό. Ο Βαγγέλης Ζούλας σε καθηλώνει με συνοδεία στο πιάνο από τον Ζώη Πατέλη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μαζί τους εμφανίζονται η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου και ο βιολιστής Ζήσιμος Σουλκούκης. Απ’ το μενού ζήλεψα τις τριπλομαγειρεμένες πατάτες με χειμερινή μαύρη τρούφα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Μονεμβασιάς.

PIEDRA

Σ’ ένα μεσαιωνικό κελάρι στην Πειραιώς, η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο υπό το φως των κεριών συνδυάζονται με τη μουσική καλαισθησία και αλεγκρία. Λυρικοί καλλιτέχνες και σολίστες ερμηνεύουν (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με μοναδικό τρόπο μεσογειακά κατά βάση κομμάτια, όπου η «Κάρμεν» συναντά την «Τόσκα» και το «Χορό των μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Ο αυτοσχεδιασμός των τενόρων είναι η κορύφωση της μουσικής περιπλάνησης, ενώ παρεμβάλλονται μοναδικά ελληνικά κομμάτια εκτελεσμένα με λυρικό τρόπο. Από την κουζίνα μου γυάλισε κότσι αρνιού σιγομαγειρεμένο με κρασί Vinsanto, μαντζουράνα, νεροκάρδαμο και λαχανικά μπρεζέ.

ΟMU

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του Αθηνοράματος, το bar restaurant πάνω απ’ το «Oozora» παίρνει ξεχωριστό χρώμα το σαββατοκύριακο. Κάθε Σάββατο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φραντζής παρουσιάζει το ξεχωριστό concept διασκέδασης «S(w)inging around»! Ένα ταξίδι, δηλαδή, στο τραγούδι, το χρόνο και το χώρο, συνοδεία φωνητικών και πλήκτρων από τη Γεωργία Κωνσταντίνου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, με τον Κωνσταντίνο να ερμηνεύει ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 έως και σήμερα σε αυθεντικούς αλλά και σε πειραγμένους swing ρυθμούς. Τις Κυριακές έχει «Mono Greek Vibes» πάρτι με πολύ μπουζούκι και στα decks τον Richard Horn. Ο διακεκριμένος σεφ Andy Lay δημιουργεί μοναδικά sushi roll, maki, nigiri, sashimi, αλλά και ιδιαίτερα burgers. Εντυπωσιακά τα κοκτέιλ του Marek Petrik.

EL CONVENTO DEL ARTE

Σ’ ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτίριο του Μεταξουργείου, μέσα σ’ ένα ρομαντικό, μαξιμαλιστικό, μοναστηριακό σκηνικό με μανουάλια, αναγεννησιακές αγιογραφίες και μπορντό βελούδινες κουρτίνες και τον DJ να παίζει από άμβωνα, εναλλάσσονται: η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη (15 και 22/12) που ανάμεσα σε ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις και αφορισμούς τραγουδάει Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Μάνου, Κραουνάκη αλλά και Βάιλ, σουίνγκ, λάτιν, μποσανόβα και τάνγκο· ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης (18-19/12) στο σπανιόλικο «El fuego de la Pasión»· η περφόρμερ Pavlina Styl (21/12) στην παράσταση «Sidewalks de la rue Pigalle» με ακούσματα της Belle Époque και του καμπαρέ από το μεσοπολεμικό Βερολίνου μέχρι το σήμερα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ