Τυφλός και κωφός ταξίδεψε σε 125 χώρες μόνος του & γνώρισε την Ελληνίδα γυναίκα του, Τατιάνα

125 χώρες σε όλο τον κόσμο με ένα backpack στους ώμους επισκέφθηκε παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός και κωφός.

Έχασε την όρασή του σε ηλικία 10 ετών και έβαλε στόχο ζωής να επισκεφθεί κάθε χώρα στον κόσμο.

"Σίγουρα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για ένα τυφλό άτομο, όπως εγώ" δηλώνει ο 39χρονος σήμερα Tony Giles.

Tο ταξίδι του ξεκίνησε με πρώτο προορισμό τη Νέα Ορλεάνη το 2000 και από τότε έχει ταξιδέψει παντού. Ορισμένα από τα ταξίδια του θα τα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Πιο ξεχωριστό ήταν αυτό στην πρωτεύουσα του Μάλι, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος και συνελήφθη ενώ διέσχιζε τα σύνορα της Αιθιοπίας.

Ένα άλλο ταξίδι έντονα χαραγμένο στη μνήμη του είναι αυτό στο οποίο γνώρισε την γυναίκα του, την Τατιάνα, μια Ελληνίδα, που έχει γράψει δυο βιβλία για αυτόν. Το πιο πρόσφατο ταξίδι του διήρκεσε επτά εβδομάδες στην έρημο Wadi Rum στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με το Independent, σε μια δήλωσή του είπε: "Το ταξίδι μου στη Νέα Ορλεάνη με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι θα μπορούσα μόνος μου να ταξιδέψω παντού. Ήμουν μόνος, δεν ήξερα πού πήγαινα και ένιωθα πολύ περίεργα. Όμως έπνιξα βαθιά μέσα μου αυτό το αίσθημα και είπα στον εαυτό μου ότι μπορώ να συνεχίσω. Πέρασα οκτώ ή εννέα ημέρες εκεί – εξερευνόντας και πίνοντας. Έπειτα ταξίδεψα στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ταϊλάνδη και στο Βιετνάμ, σε ένα ταξίδι συνολικής διάρκειας 5 μηνών το 2001 - 02″.

Μετά το πρώτο του ταξίδι, πήγε στην Ισλανδία και τη Σρι Λάνκα το 2007, έπειτα στην Τουρκία και στην Ελλάδα το 2009, όπου γνώρισε τη γυναίκα του. Ο Giles, έχασε την όρασή του στην ηλικία των 10 ετών και αν και είναι κωφός, μπορεί να ακούσει με ψηφιακά ακουστικά. Η καθαρότερη οπτική μνήμη που έχει είναι από όταν ήταν αγόρι και παρακολουθούσε το ηλιοβασίλεμα, το οποίο θυμάται ως "μια μεγάλη φωτεινή σφαίρα φωτός που βυθίζεται στον ορίζοντα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ