Τα κάνουμε οι περισσότεροι κι όμως είναι λάθος- Δες ποια είναι τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις το πρωί

Μικρές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουν

Σας έχουμε ήδη πει αρκετές φορές ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε το πρωί για να ξεκινάτε καλύτερα την ημέρα σας αλλά δεν σας έχουμε πει τι δεν πρέπει να κάνετε. 

Αυτά είναι, λοιπόν, τα 7 πράγματα που καλό είναι να αποφεύγετε να κάνετε πρωί-πρωί. 

Σταματήστε να πατάτε συνέχεια την αναβολή Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσετε αν έχετε μάθει να λειτουργείτε έτσι όλη σας τη ζωή αλλά αν καταφέρετε να σηκώνεστε από το κρεβάτι με το που χτυπάει το ξυπνητήρι τότε έχετε καταφέρει πολλά. Ο λόγος που πρέπει να το κάνετε αυτό είναι πως κάθε φορά που πατάτε το snooze κοιμάστε ξανά. Ξεκινάτε δηλαδή έναν νέο κύκλο ύπνου ο οποίος θα διακοπεί έτσι κι αλλιώς σε μερικά λεπτά. Αυτό σημαίνει πως όταν τελικά αποφασίσετε να ξυπνήσετε θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι από πριν. 

Μην κάνετε μεγάλα, καυτά ντους Σίγουρα το να κάτσετε για 15 λεπτά κάτω από το καυτό νερό είναι μια πολυτέλεια αλλά τα μεγάλα, ζεστά ντους είναι υπερβολικά χαλαρωτικά για το πρωί. Αυτό το είδος ντους θα μειώσει τους παλμούς της καρδιάς σας και θα σας ετοιμάσει για έναν ωραιότατο υπνάκο την ώρα που εσείς θέλετε να αποκτήσετε ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Αντ’αυτού κάντε ένα πιο γρήγορο ντους με κρύο ή χλιαρό νερό για να αποκτήσετε την ενέργεια που χρειάζεστε. 


Καλό θα ήταν να μην πίνετε καφέ πρωί πρωί!

Σταματήστε να πίνετε καφέ Δεν σας λέμε να σταματήσετε να πίνετε καφέ απλά μην το κάνετε με το που ξυπνάτε το πρωί. Όταν ξυπνάτε ο οργανισμός σας παράγει μια ορμόνη η οποία σας ξυπνάει φυσικά. Επομένως πιείτε τον πρώτο καφέ σας μετά τις 9:30 το πρωί. 

Σταματήστε να φτιάχνετε πρωινό Φυσικά και δεν εννοούμε να σταματήσετε να τρώτε πρωινό. Απλά εννοούμε πως θα γλιτώσετε πολύ παραπάνω χρόνο ετοιμάζοντας το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ. Και δεν εννοούμε να ετοιμάσετε τα δημητριακά με το γάλα από το προηγούμενο βράδυ. Υπάρχουν, όμως, συνταγές (όπως κάποιο σάντουιτς με αυγό) τις οποίες σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε αποβραδύς. 

Το πρωί πρέπει να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν.

Μην τσεκάρετε τα email σας Μπορεί να μην κάνει κακό να τσεκάρετε τα email σας με το που θα ξυπνήσετε αλλά κάτι τέτοιο πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι απλά χάσιμο χρόνου. Στην ουσία πρόκειται για email τα οποία σίγουρα θα μπορούν να απαντηθούν και 30 λεπτά μετά όταν πλέον θα βρίσκεστε στο γραφείο σας. 

Μην τσεκάρετε τα social media Εσείς απλά σκέφτεστε ότι θα κάνετε ένα απλό τσσεκάρισμα στο Instagram αλλά μόλις το ανοίξετε θα καταλήξετε να κάνετε ένα απερίσκεπτο scrolling το οποίο εκείνη τη στιγμή, πρωί-πρωί, δεν έχει κανένα νόημα. Θα σας φάει πολύ χρόνο και τελικά θα σας αγχώσει μιας και θα έχετε χάσει αρκετό πολύτιμο χρόνο. Το Instagram θα είναι εκεί και όταν επιστρέψετε από τη δουλειά. 

Μην αγχώνεστε με το τι θα φορέσετε Είναι ένας βραχνάς από τον οποίο σίγουρα θα θέλετε να απαλλαγείτε. Επιλέξτε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσετε την επόμενη μέρα στη δουλειά. Ετοιμάστε δύο σύνολα για να έχετε να διαλέξετε και κερδίστε πολύ χρόνο. 

Πηγή spirossoulis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ