Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε 81 ετών - Δείτε την υπέροχη τούρτα που του έφτιαξε ένας street artist (ΦΩΤΟ)

Ο ποντίφικας δέχθηκε θερμές ευχές από τα παιδιά και έσβησε τα κεράκια του σε μια.. ιδιαίτερη τούρτα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, τραγούδησαν σήμερα τα χρόνια πολλά στον πάπα Φραγκίσκο που έκλεισε τα 81 του χρόνια.

Το πλήθος τραγούδησε το Χρόνια Πολλά στα ιταλικά καθώς ο ποντίφικας εμφανίστηκε στο παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού (την επίσημη δηλαδή παπική κατοικία) με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου για το εβδομαδιαίο μήνυμά του. Ανάμεσα στους ανθρώπους που πήγαν να ευχηθούν στον Πάπα, ήταν πολλά παιδιά.

Ο Ποντίφικας , όπως είναι το έθιμά του, άνοιξε ένα φιλικό διάλογο με τα παιδιά, δίνοντάς τους προτάσεις και, στους γονείς, πολύτιμες συστάσεις. «Η χαρά των παιδιών ... Η χαρά των παιδιών είναι ένας θησαυρός. Τα χαρούμενα παιδιά ... πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τα κρατήσουμε χαρούμενα, γιατί η χαρά είναι σαν μια καλή γη. Μια χαρούμενη ψυχή είναι σαν μια καλή γη που κάνει τη ζωή να μεγαλώνει καλά, με καλό καρπό. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γιορτάζεται με τόση λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή που έρχεται: πάντα αναζητούμε την χαρά των Χριστουγέννων για να μας κάνει να νιώσουμε παιδιά και, να κάνουμε αυτό το πάρτι για τα παιδιά  ", είπε ο Πάπας.

Ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες και το όνομά του είναι Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.  O Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε πιστούς και προσκυνητές απ' όλο τον κόσμο και ανταπέδωσε τις ευχές. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση, 

Η τούρτα των 81ων γεννεθλίων του Πάπα σχεδιάστηκε από τον Ιταλό street artist, Maurizio Pallotta, ο οποίος έχει δημιουργήσει δύο διάσημες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον Πάπα ως Superman και να παίζει τρίλιζα, χρησιμοποιώντας το σύμβολο της ειρήνης.

Η τούρτα δείχνει τον Πάπα να  μεταφέρει στους ώμους του ένα κόσμο χωρισμένο σε δύο, αλλά τελικά τα μέρη του συναντιώνται μεταξύ τους.  «. Αντιπροσωπεύει τις διαιρέσεις που μόνο Φραγκίσκος  είναι σε θέση να επουλώσει" λέει ο καλλιτέχνης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa. Στο χέρι του ο Πάπας κρατά την βαλίτσα που κρατά συνήθως στα ταξίδια, στον οποίο αναγράφεται η λέξη "Valores" και  από τη βαλίτσα κρέμεται το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας Σαν Λορέτζο. 

Ο Πάπας συνομίλησε με τα παιδιά της παιδιατρικής κλινικής Santa Marta που πήγαν να του ευχηθούν και έφαγε μαζί τους πίτσα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ