Σε πίτσα με το... μέτρο έσβησε τα 81 κεριά του ο Πάπας Φραγκίσκος στη Ρώμη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, τραγούδησαν σήμερα τα χρόνια πολλά στον Πάπα Φραγκίσκο που έκλεισε τα 81 του χρόνια.

Το πλήθος τραγούδησε το Χρόνια Πολλά στα ιταλικά καθώς ο ποντίφικας εμφανίστηκε στο παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού (την επίσημη δηλαδή παπική κατοικία) με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου για το εβδομαδιαίο μήνυμά του.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έκλεισε τα 81 του την Κυριακή, έσβησε τα κεράκια του πάνω σε μια μακρόστενη τεράστια πίτσα και είπε στα παιδιά, να φάνε όλη την πίτσα για να μεγαλώσουν, όπως αναφέρει το sfgate.com.

Ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες και το όνομά του είναι Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Ο πρώην καρδινάλιος της πρωτεύουσας της Αργεντινής έγινε επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, που αριθμεί 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς, το 2013.

Τηρώντας την παράδοση, τα παιδιά κοίταζαν προς το παράθυρο όπου βρισκόταν ο πάπας και κρατούσαν αγαλματίδια του Ιησού βρέφους για να τα ευλογήσει εκείνος. Τα αγαλματίδια τοποθετούνται μετά στη φάτνη που στολίζουν πολλές οικογένειες στην Ιταλία.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει πολλές φορές προειδοποιήσει κατά του υπερβολικού υλισμού την εορταστική περίοδο, είπε: "Αυτά είναι τα αληθινά Χριστούγεννα. Αν αφαιρέσουμε τον Ιησού, τι θα μείνει; Μια άδεια γιορτή".

Επιπλέον έκανε έκκληση για την απελευθέρωση έξι ρωμαιοκαθολικών καλογραιών που απήχθησαν από το μοναστήρι τους στην πόλη Ιγκουοριάκι της Νιγηρίας τον περασμένο μήνα. Ο πάπας ευχήθηκε τόσο οι συγκεκριμένες όσο και όλα τα άλλα θύματα απαγωγών να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ