Με 153 "Ναι" εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2018

Έκπληξη το "Ναι" της  Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, τον οποίο η κυβέρνηση αποκαλεί ως τον τελευταίο μνημονιακό και η αντιπολίτευση ως τον τελευταίο της σημερινής κυβέρνησης.

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Καταψήφισαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Το "Ναι" της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, ήταν η έκπληξη της βραδιάς καθώς δεν ήταν αναμενόμενο.

«Πάμε καλύτερα, αντί να μειωνόμαστε, αυξανόμαστε», σχολίασε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας, όταν επισκέφθηκε την αίθουσα των δημοσιογράφων για ευχές.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές, «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση έδωσαν 153 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 144 βουλευτές. Απουσίαζαν ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων και ο ανεξάρτητος Νίκος Μίχος.

Τα "αίματα άναψαν" από τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι στη διάρκεια των ομιλιών τους, εξαπέλυσαν εκατέρωθεν πυρά.

Επίσης σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε  ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και τον Πάνο Καμμένο  όταν ο υπουργός εθνικής άμυνας κατά την ομιλία του, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρέωσαν τον ελληνικό λαό με «κόκκινα δάνεια» προς τους «κολλητούς τους», με αποτέλεσμα να αντιδράσει από το έδρανό της η κ. Βούλτεψη. Αφού αντάλλαξαν προσωπικές κατηγορίες, οι οποίες διαγράφηκαν από τα πρακτικά, με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, η κ. Βούλτεψη ζήτησε και έλαβε τον λόγο ώστε να απαντήσει στον κ. Καμμένο, ο οποίος της είχε προσάψει πως «έπαιρνε κι εκείνη λεφτά από τον Ελεύθερο Τύπο, που έπαιρνε δάνεια».

Τη διαφορά έκανε η "ατάκα" του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος επικαλέστηκε τις 10 πληγές του Φαραώ για να σχολιάσει την καταστροφολογική, όπως είπε, ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη, η κυβέρνηση έχει υπογράψει μνημόνια διαρκείας», τόνισε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2018 αντιαναπτυξιακό.

Για επίθεση διαρκείας στα λαϊκά δικαιώματα, η οποία δεν θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2018, καθώς τα μέτρα που υπέγραψε εκτείνονται πολύ μετά από αυτό τα διάστημα, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ