Το πιο "φιλικό στο περιβάλλον" κρουαζιερόπλοιο του κόσμου ετοιμάζεται να "ανοίξει πανιά" - και το όνομα αυτού "Echoship" (ΦΩΤΟ)

Το 2020 θα δούμε να αρμενίζει στις θάλασσες το πιο οικολογικό κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Οι περιβαλλοντολόγοι και οι οικολογικές οργανώσεις δεν αγαπούν τα κρουαζιερόπλοια καθώς θεωρούν ότι .... κάνουν κακό στην "υγεία" του περιβάλλοντος. Μια εταιρεία που διοργανώνει κρουαζιέρες φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό.

Το «Peace Boat» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει στις θάλασσες από το 1983, προσπαθώντας να «χτίσει» μια κουλτούρα ειρήνης μέσα από την εκπαίδευση. Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από το «Peace Boat» μόλις αποκάλυψε ένα νέο οικολογικό πλοίο που θα βρεθεί στις θάλασσες μέχρι το 2020, το «Ecoship».

Η μη κυβερνητική οργάνωση "Peace boat", που διοργανώνει εκπαιδευτικές κρουαζιέρες, εργάζεται σε ένα φιλόδοξο έργο για την κατασκευή του πιο οικολογικού σκάφους στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία. του "Eco Ship".

Τώρα στα τελευταία στάδια του σχεδιασμού του , το "Ecoship" θα κατασκευαστεί από το Arctech της Φινλανδίας. Θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, που χρηματοδοτούνται εν μέρει από τους επενδυτές και από  πλούσιες οικογένειες και ιδιώτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους για να βελτιώσουν τον κόσμο καθώς και να κερδίσουν.

"Το Echoship ήταν ένα όνειρο για μένα", δήλωσε ο ιδρυτής της Peace Boat Yoshioka Tatsuya, στο CNN. "Η χρήση ενός συμβατικού πλοίου ήταν απογοητευτική για εμάς, παρόλο που προσπαθήσαμε να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων".

Ένα συμβατικό κρουαζιερόπλοιο μπορεί να καίει εκατοντάδες τόνους βαρύ μαζούτ ημερησίως και να εκπέμπει τόσο σωματίδια όσα ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, σύμφωνα με τη γερμανική περιβαλλοντική ομάδα NABU.

Το "Ecoship" θα τροφοδοτείται από πολύ πιο "καθαρό συνδυασμό" ηλιακών συλλεκτών, αιολικής ενέργειας και υγρού φυσικού αερίου και θα παράγει κατά 40% λιγότερα διοξείδιο του άνθρακα από ένα παραδοσιακό κρουαζιερόπλοιο.

Ένα σύστημα νερού που ανακυκλώνεται, μια υδροδυναμική κατασκευή εμπνευσμένη από τις φάλαινες και ορισμένα περιστρεφόμενα ηλιακά πανιά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το πλοίο, σύμφωνα με την Oliver Design, που ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική των πλοίων, το «πιο οικολογικό κρουαζιερόπλοιο του κόσμου» .

"Θα έχουμε 10 ιστιοφόρα, έτσι θα χρησιμοποιήσει τον άνεμο όπως τα παραδοσιακά ιστιοφόρα πλοία", εξήγησε ο Tatsuya.

Το "Ecoship" έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το σχήμα μιας φάλαινας. Αν και είναι μικρότερο από πολλά κρουαζιερόπλοια που κατασκευάζονται σήμερα, θα φιλοξενήσει 2.000 επιβάτες και θα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια και εκδηλώσεις ,.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα το δούμε να αρμενίζει στις θάλασσες, το 2020, ενώ η εταιρεία δεν προτίθεται να σταματήσει εκεί. Μέχρι το 2030 θα κατασκευάσει κι άλλα τέτοια πλοία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ