Γέφυρα αγάπης ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα για τους κατοίκους της Μάνδρας (ΦΩΤΟ)

Μια μεγάλη συναυλία - πράξη αλληλεγγύης

Στις 19 Δεκεμβρίου   στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, και μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίας Άντρη Αναστασιάδη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το έργο του Μάριου Τόκα  «Θεογεννήτωρ Μαρία», μια υπέροχη υμνογραφία στην Παναγία!

Σκοπός αυτής της συγκινητικής πρωτοβουλίας ήταν  η ενίσχυση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες  στη Μάνδρα Αττικής.

Η κυρία Αναστασιάδη, που πριν λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια σύντομης παραμονής της στην Αθήνα, είχε επισκεφτεί τη Μάνδρα Αττικής μαζί με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, είχε συγκινηθεί ιδιαίτερα από το δράμα των κατοίκων της, και δεσμεύτηκε να τους στηρίξει με κάθε τρόπο, γεγονός που έκανε άμεσα πράξη, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη και την αγάπη της στους πληγέντες.  

Προσκεκλημένες στη συναυλία από την Ελλάδα ήταν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Τις δύο κυρίες υποδέχτηκε η κυρία Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και αργότερα, μαζί και με τον Πρόεδρο της Κύπρου κύριο Νίκο Αναστασιάδη, μετέβησαν στον χώρο της συναυλίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της η κυρία Αναστασιάδη λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Να αφουγκραστούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων μακριά από τον άκρατο καταναλωτισμό που δυστυχώς επικρατεί στις ημέρες μας. Αυτό είναι το αληθινό νόημα και το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας οδηγεί στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης των συνανθρώπων μας στη Μάνδρα Αττικής, η ζωή των οποίων πνίγηκε στη λάσπη και τις πλημμύρες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμπορεύονται στον ιερό αυτό σκοπό μέσω εισφορών στο βαγόνι της αγάπης. Είχα πρόσφατα  την ευκαιρία να βρεθώ με τη φίλη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και να δω από κοντά την καταστροφή που έφερε στη ζωή των ανθρώπων η σφοδρή κακοκαιρία. Σπίτια και νοικοκυριά καταστράφηκαν ολοσχερώς και οικογένειες βρέθηκαν στο δρόμο. Οι μνήμες του 74 είναι για εμάς νωπές και δεν ξεχνούμε την αγκαλιά που πήραμε από τους Ελλαδίτες αδελφούς μας. Είναι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο που ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας και εγώ εκφράσαμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Κυπριακού λαού αλλά και την έμπρακτη στήριξη. Η αποψινή συναυλία αποτελεί μια ένδειξη αγάπης μας προς τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής… Θα ήθελα να σταθώ στην εδώ παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη  όπου μαζί με τη σύζυγο του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου ταξίδεψαν από την Αθήνα για να μοιραστούν μαζί μας την κατανυκτική βραδιά και να δείξουν για ακόμα μια φορά τα αισθήματα αγάπης για την Κύπρο και τον λαό της. Τις ευχαριστώ από καρδιάς για τη φιλία τους αλλά πρωτίστως για όσα πράττουν για τη χώρα μας αλλά και για το έθνος εν γένει…».

Η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, επεσήμανε :

«Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία και η μεγάλη ανταπόκριση  επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα εδώ και αιώνες πιστεύουν και υπηρετούν τις ίδιες αξίες αγωνίζονται για τα ίδια ιδανικά.  Τα αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης που αυτονόητα γεννιούνται είναι ακόμα πιο έντονα γιατί αυτή η βοήθεια  προέρχεται από τον αδελφό Κυπριακό λαό  που έχει σκληρά δοκιμαστεί και εξακολουθεί να δοκιμάζεται… Η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές είναι αυτό που δικαιώνει την αξία μας ως ανθρώπων  αυτό που οριοθετεί την πορεία μας στο κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον… Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για την αγάπη του αν και ένα μεγάλο ευχαριστώ ξέρω ότι δεν είναι αρκετό  έστω και αν είναι ειλικρινές και από τα βάθη της ψυχής μας… Σε όλους να ευχηθώ κάθε καλό να έχετε υγεία ευημερία και προκοπή…».

Εν συνεχεία, η κυρία Βαρδινογιάννη παίρνοντας τον λόγο είπε συγκινημένη:

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσά σας, κοντά στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κύπρου, κύριο Νίκο Αναστασιάδη, και στην πολυαγαπημένη μου φίλη και Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κυρία Άντρη Αναστασιάδη , που είναι η εμπνεύστρια της εκδήλωσης αυτής η οποία ενώνει τις καρδιές μας και δημιουργεί μια νέα γέφυρα φιλίας και συμπαράστασης ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα. Ανάμεσα στους λαούς μας που ως αδέρφια συμπορεύονται μέσα στη ροή της ιστορίας, χέρι-χέρι, και μέσα από το παράδειγμά τους διακηρύττουν τις οικουμενικές αξίες και τα ιδανικά της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλοβοήθειας, της συμπαράστασης και της σταθερότητας που είναι τόσο αναγκαία στην πολύπαθη Μεσόγειο.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ακόμα έκφραση αλληλεγγύης αλλά και μια παραδειγματική κίνηση συνέπειας λόγων και έργων, απόλυτα αντιπροσωπευτική της ενάρετης, εμβληματικής και ηγετικής προσωπικότητας, τόσο του Προέδρου της Κύπρου, όσο και της κυρίας Αναστασιάδη. Δεν φεύγουν από τη σκέψη μου οι εικόνες που αντικρίσαμε όταν πρόσφατα επισκεφθήκαμε με την κυρία Αναστασιάδη τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στην Μάνδρα Αττικής. Δεν ξεχνώ την ευαισθησία της και τα συναισθήματα συμπαράστασης που εξέφρασε. Τότε, πολύ αυθόρμητα και πολύ αποφασιστικά υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και το έκανε με πολλούς τρόπους όπως ο αποψινός… Η χαρά μου είναι διπλή σήμερα γιατί σε αυτή την μεγάλη συμβολική για τις χώρες μας βραδιά είναι παρούσα η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου. Μία πολυαγαπημένη μου φίλη και ταυτόχρονα μια σπουδαία γυναίκα, γεμάτη καλοσύνη και αρετές, η οποία έχει επίσης αφιερώσει τη ζωή της σε αξιέπαινο ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο, που μας κάνει ως Έλληνες πολύ υπερήφανους και τυχερούς… Χαιρετίζω αυτή την εκδήλωση με μεγάλη τιμή και συγκίνηση και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στην κυρία Αναστασιάδη και σε όλους τους συντελεστές της και στους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν τόσο ευγενικά…»

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μανώλης Μητσιάς και Κώστας Χριστοδούλου, ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης, η χορωδία του Άρη Λεμεσού που διηύθυνε ο Σόλων Κλαδάς και η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Λευκωσίας.  

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η σύζυγός του, η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνεχάρησαν τους καλλιτέχνες και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ