10 spots για την πιο γιορτινή οικογενειακή βόλτα στα νότια

Πού αλλού μπορείς να μπεις σε έναν πύργο γεμάτο παιχνίδια, να κάνεις πατινάζ σε ένα κανάλι και να ξαναγίνεις παιδί κάτω από το άστρο των Χριστουγέννων;

Με τρία σημαντικά τοπόσημα της πόλης και μια πολυαναμενόμενη πρόσφατη άφιξη να βρίσκονται στην περιοχή, το Φάληρο προσελκύει ολοένα και περισσότερες οικογένειες κι εξελίσσεται σε έναν πραγματικά family friendly προορισμό.

Το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η Μαρίνα Φλοίσβου, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου αλλά και το ολοκαίνουργιο Μουσείο Παιχνιδιών, συνδυαστικά ή και μόνα τους, αποτελούν την ιδανική πρωινή γιορτινή βόλτα με τα παιδιά στα νότια προάστια.


Ξεκινήστε από το Μουσείο Παιχνιδιών, που παραπέμπει σε παραμυθένιο πύργο. Στεγασμένο στην έπαυλη Κουλούρα της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Τροκαντερό, το Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβριο και φέρει τη σφραγίδα του Μουσείου Μπενάκη. Τα πάνω από 20.000 εκθέματά του ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέχρι να βρουν την κατάλληλη στέγη, πλέον όμως έχουν πάρει τη θέση τους στις βιτρίνες και διεκδικούν το θαυμασμό των επισκεπτών όλων των ηλικιών. Οι μικρότεροι εισέρχονται στον κόσμο των παιχνιδιών και της ιστορίας τους βλέποντας από κοντά χειροποίητα παραδοσιακά αντικείμενα από διάφορες χώρες, ενώ οι μεγαλύτεροι «χάνονται» στις αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας.

Επόμενος σταθμός της βόλτας, άκρως νοσταλγικός ως αίσθηση για τους μεγάλους και πάντα διασκεδαστικός για τα παιδιά, είναι το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, που εδώ και χρόνια τις γιορτινές ημέρες προβάλλει στο σινε-θόλο του την παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων». Η ιστορία του άστρου της Βηθλεέμ, το οποίο οδήγησε τους μάγους στη φάτνη εξιστορείται σε μορφή παραμυθιού, αναλύεται επιστημονικά με απλό και κατανοητό τρόπο και μαγεύει τα παιδιά. Μάλιστα, το νέο προβολικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας που εγκαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο αναβαθμίζει τη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.


Απέναντι από το Πλανητάριο το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στολισμένο και ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεν είναι τυχαία ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για free βόλτες. Απολαύστε ατελείωτες περιπάτους και ποδηλατάδες γύρω από το Κανάλι, χαθείτε στη φύση στο Ξέφωτο και στον Λαβύρινθο και πάρτε μέρος μαζί με τα παιδιά σας σε κάποια από τις πολλές δωρεάν δράσεις που περιλαμβάνονται στο εορταστικό του πρόγραμμα.

Μη χάσετε τον Διονύση Σαββόπουλο να αφηγείται παραμύθια, τις live συναυλίες και τις κινηματογραφικές προβολές παιδικών ταινιών όπως οι «Μαίρη Πόπινς» και «Πίτερ Παν» και τολμήστε να επιδοθείτε σε θεαματικές παγο-φιγούρες στο δωρεάν παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι. Και αν σας ανοίξει η όρεξη, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χυμούς, καφέ και γευστικά σνακ από το Park Kiosk και το Coffee Juice Vans on Tour ή να τσιμπήσετε κάτι στα all day «Agora Bistro» και «Canal Café».

Η επίσκεψη στη Μαρίνα Φλοίσβου δεν γίνεται να λείπει από τα must του Φαλήρου... Ένα παραμυθένιο Πάρκο του Αϊ-Βασίλη με στολισμένα σπιτάκια, κλειστό παγοδρόμιο, μια τεράστια φωτεινή ρόδα κι ένα «Πολικό Εξπρές» που ταξιδεύει στην Αρκτική περιμένει τα παιδιά να το ανακαλύψουν, ενώ οι βόλτες δίπλα στη θάλασσα έχουν άρωμα γιορτής, καθώς για τις ημέρες των Χριστουγέννων η μαρίνα έχει μεταμορφωθεί σε «Χώρα του Καρυοθραύστη»! Θεατρικές παραστάσεις, πρωτότυπα εργαστήρια και μαγικά σόου διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, ενώ το all day εστιατόριο «Napolitivo» της μαρίνας σερβίρει αγαπημένες γεύσεις των παιδιών, με πρωταγωνίστρια την πίτσα, αναφέρει το athinorama.gr.

Ιταλική κουζίνα απολαμβάνουμε και στο «Da Bruno», που εμπλουτίζει την πλούσια ποικιλία ζυμαρικών με εορταστικές γεύσεις μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων. Το «Da Bruno» βέβαια κερδίζει στα σημεία, καθώς έχει και φέτος έναν από τους πιο πρωτότυπους στολισμούς: το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ αποτελείται από πανετόνε, τα οποία μετά τις γιορτές χαρίζονται στους πελάτες!

Κλασικό family friendly εστιατόριο του Φαλήρου είναι οι «Μαγικές Κατσαρόλες», με ελληνική κουζίνα και μενού με festive διάθεση από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τις 7/1. Οι κάτοικοι του Φαλήρου και λάτρεις του κρέατος... ορκίζονται στο κεμπάπ του «Κυρ Αρίστου», το οποίο μάλιστα κέρδισε πολλά θετικά σχόλια στον πρόσφατο διαγωνισμό του «α» για το καλύτερο σουβλάκι, ενώ αν η θαλασσινή αύρα σάς ανοίξει την όρεξη για ψάρι, βάλτε πλώρη για τους «Ψαράδες», το φινετσάτο και cosy εστιατόριο που προσφέρει θαλασσινές δημιουργίες, και τον ιστορικό «Θαλασσινό» απέναντι από το ΚΠΙΣΝ, που για πάνω από δύο δεκαετίες αποτελεί σταθερό προορισμό για εκλεκτό ψάρι και ψαγμένους μεζέδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ