Live events! 10 ξεχωριστές συναυλίες για τις μέρες των Χριστουγέννων

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, είναι μια διαχρονική πολιτισμική πηγή και σταθερή αξία...

Έτσι, το Ελληνικό Σχέδιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών αναθέτει σε πέντε συνθέτες να γράψουν νέα κάλαντα πάνω στα παλιά ή να αναπροσαρμόσουν τα υπάρχοντα (22-23/12) ενώ ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής (21-22/12) διασκευάζει τα κάλαντα με οδηγό την αίσθηση που είχαν προκαλέσει τα «Ριζίτικα» πριν από 40 χρόνια. Αφηγητές στα δυο αυτά γιορταστικά events είναι, αντίστοιχα, ο Μανώλης Μαυρομματάκης και η Ξένια Καλογεροπούλου, όπως αναφέρει το athinorama.gr.

X-mass Explode Fest
Δεν είναι μία συναυλία αλλά πολλές! «Rockin’ Xmas» με μερικά από τα καλύτερα γκρουπ της δικής μας rock σκηνής να φτιάχνουν ένα πραγματικά συνταρακτικό τετραήμερο. Παρελαύνουν ονόματα όπως οι Contra Limit, Big Nose Attack, Deaf Radio, Chickn, Pottergeist, Half Gram of Soma και πολλοί άλλοι. («An Club», 21-24/12)

Sugarpie & the Candymen
«Swingin’ & rollin’» με μια από τις καλύτερες fun μπάντες της Ευρώπης. Το ιταλικό αυτό γκρουπ έχει γράψει ιστορία στα μεγάλα jazz joints της ηπείρου μας με τη swingin και groovy μουσική του και την εκρηκτική του παρουσία. Για πρώτη φορά στη χώρα μας. («Half Note Jazz Club», 21-27/12).

«Sound of Christmas»
Το Athens Chamber Ensemble 2012, ένα εξαιρετικό σύνολο μουσικής δωματίου, του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος, επιστρέφει κι ερμηνεύει σε μια κατανυκτική συναυλία έργα Κορέλι, Μπαχ, Χέντελ, Ραβέλ, Στράους, Βιβάλντι, Μποκερίνι, Σοστακόβιτς κ.ά. (Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, 22/12)

Μπλε
Ένα «success story» με επτά άλμπουμ που τους έχουν καταξιώσει στο χρόνο. Στην εορταστική αυτή συναυλία, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες τους, η Τζώρτζια και οι Μπλε θα μοιραστούν μαζί μας κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ «.20». («Κύτταρο», 22/12).

Γιάννα Βασιλείου
«My Musical Christmas» με μια jazzy διάθεση που υπερκαλύπτει κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και κομμάτια από μιούζικαλ, όπως το «My favorite things», που μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλες διαστάσεις. Με μια γιορταστική λάμψη. («Gazarte», 22/12)

«Christmas Bach»
Η Ίρις Λουκά παίζει σόλο βιόλα και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων ερμηνεύει ένα έργο με τεράστια και διαχρονική αξία: τις σουίτες για σόλο τσέλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, οι οποίες μεταφέρουν τα εορταστικά μηνύματα του μεγάλου συνθέτη μέσα από την πολύμορφη μελωδική τους κίνηση. (Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, 23/12)

Harlem Gospel Choir
'Ενα από τα πιο σημαντικά σχήματα κλασικού αφροαμερικάνικου θρησκευτικού μουσικού ρεπερτορίου αλλά όχι μόνο! Τα τμήματα αυτής της χορωδίας, κάνοντας συνεχείς περιοδείες και sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, εκτός από gospel και spiritual ή άλλα θρησκευτικά τραγούδια, επεκτείνονται σε soul ή και pop επιτυχίες που ταιριάζουν με το ερμηνευτικό τους ήθος και ύφος. Έτσι, στο “Gazarte” (23-24/12) η Harlem Gospel Choir έρχεται για να τραγουδίσει πασίγνωστες επιτυχίες της Beyonce, όπως «Crazy in Love», «Halo», «Single Ladies» κ.ά.

Max the Sax
Με όπλο το σαξόφωνο και υπόστρωμα από φυσικούς ή ηλεκτρονικούς ρυθμούς, ο Max the Sax σε κάθε εμφάνισή του ορίζει ο ίδιος τα μεγέθη του electro-swing καθώς πάντα η σκηνή και ο κόσμος είναι που καθορίζουν την υφή και την ουσία της μουσικής που παίζει. Μιας μουσικής που είναι πάντα χορευτική και up-beat, όπως τώρα στο “Gazarte” (27/12).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ