Σε στάση εργασίας οι πιλότοι της Ryanair- Νέες καθυστερήσεις πτήσεων

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι χειριστές αεροσκαφών της Ryanair στη Γερμανία.

Η Ryanair προσπάθησε να αποτρέψει μια σειρά από επαπειλούμενες απεργίες σε όλη την Ευρώπη την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς αναδιπλώθηκε σε ό,τι αφορούσε την άρνησή της να αναγνωρίσει τα συνδικάτα. Η κίνηση αυτή έπεισε τους πιλότους στην Ιρλανδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία να αναστείλουν τις προγραμματισμένες απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, η γερμανική ένωση Vereinigung Cockpit (VC) προχώρησε σε μια ολιγόωρη στάση, υποστηρίζοντας ότι δεν πιστεύει πως η Ryanair το εννοεί πραγματικά όταν λέει ότι θέλει να διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα.

«Ήταν μια προειδοποιητική βολή και ξεκινήσαμε με κάτι μικρό. Ωστόσο, υπάρχουν οι δυνατότητες για κάτι πολύ περισσότερο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Μάρκους Βαλ, αποκλείοντας περαιτέρω απεργίες μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Η στάση εργασίας διήρκησε από τις 06:01 έως τις 09:59 ώρα Ελλάδας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι 9 από τις 36 πρωινές πτήσεις της από τη Γερμανία καθυστέρησαν. Δεν υπήρξαν ακυρώσεις και όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

«Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους πιλότους της Ryanair που έθεσαν ως προτεραιότητα τους πελάτες μας και εν πολλοίς αγνόησαν την απεργία του VC», ανέφερε η αεροπορική εταιρία σε ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος των αεροδρομίων του Βερολίνου δήλωσε ότι δεν υπήρχαν σημαντικές επιπτώσεις, σημειώνοντας ότι πέντε από τις επτά πρωινές πτήσεις είχαν αναχωρήσει και μόνο μία καθυστέρησε.

Το αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης ανακοίνωσε ότι δύο από τις τρεις προγραμματισμένες πτήσεις αναχώρησαν και η τρίτη καθυστέρησε. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε ότι αναχώρησαν τέσσερις από τις έξι προγραμματισμένες πτήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ