Ένα σχολείο για τους Αγιο-Βασίληδες: Μαθαίνει στους ενδιαφερόμενους πώς να μεταμορφωθούν στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών από το 1937 μέχρι και σήμερα!

Φανταστικές vintage pics από τους Άγιους Βασίληδες  στο σχολείο του 1961 και εν ώρα υπηρεσίας !

Κάποιοι είναι απλά γεννημένοι Αγιο Βασίληδες, άλλοι καταφέρνουν να γίνουν στην πορεία κι έπειτα είναι κι αυτοί οι άνθρωποι που παρακολουθούν μαθήματα για να πάρουν το Χριστουγεννιάτικο πτυχίο του  Αγιο-Βασίλη!

Στο Άλμπιον της Νέας Υόρκης, κοντά στο Ρότσεστερ, υπάρχει ένα σχολείο για Αγιο Βασίληδες: το 1939 το σχολείο του Charles Howard άρχισε να παραδίδει μαθήματα για την ιστορία του πατέρα των Χριστουγέννων, τα κοστούμια και το make up του! Μέσα σε μια βδομάδα ο μαθητής του howard με 75 δολάρια έπαιρνε του πτυχίο του Άγιου Βασίλη ( b.s.c.- bachelor of santa claus). 75 χρόνια αργότερα , το σχολείο συνεχίζει να υπάρχει και είναι το μοναδικό και αρχαιότερο σχολείο για τους Αγιοβασίληδες της Αμερικής.

Ο Charles Howard, ιδρυτής του σχολείου είχε πάντα την πρωτιά για τον καλύτερο Άγιο Βασίλη του έτους (ήταν μάλιστα και πρώτος στην παρέλαση των Ευχαριστιών), ενώ οι μαθητές του βρίσκονταν στους 10 καλύτερους, όπως και τώρα. 

Αυτό που έκανε το σχολείο πρώτο και ξεχωριστό βέβαια , ήταν οι συμβουλές για να γίνεις ο Αγιος Βασίλης που μπορείς: Τα φρύδια πρέπει να είναι φυσικά, οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες πρέπει να γνωρίζονται από όλους τους μαθητές για να κρατάνε παρέα στα παιδάκια, με τα οποία όμως πρέπει να προσέχουν- ο Άγιος Βασίλης δεν είναι όλος δικός τους, άρα και ο χρόνος είναι συγκεκριμένος μαζί τους, μέχρι το σημείο που θα ξεχάσουν τις έγνοιες τους. Κι αν κάποιο παιδάκι τραβήξει τη γενειάδα του Άη Βασίλη , πρέπει να είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν τη γενειάδα και φωνάξουν "άουτς" για να είναι πιστευτοί!

Και για το τέλος  θα κλείσουμε  με ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αποσπάσματα του Χάουαρντ για τον Άγιο Βασίλη, από τη συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό Time το 1961 , για τη δύναμη της πίστης σε μια εποχή αμφιβολίας : « Να λένε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης είναι η πιο λανθασμένη δήλωση του κόσμου . Άγιος Βασίλης είναι μια σκέψη που περνά από γενιά σε γενιά . Μετά από το χρόνο αυτό η σκέψη παίρνει ανθρώπινη μορφή . Ίσως αν όλα τα παιδιά και οι ενήλικες κατανοήσουν το συμβολισμό αυτής της σκέψης μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά την ειρήνη στη γη και την καλή θέληση προς τους ανθρώπους, παντού."

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Πηγή: time.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ