Ποιο λάθος κάνουν τα ζευγάρια στο σεξ- Μήπως το κάνεις και εσύ;

Πολλά ζευγάρια δεν κάνουν χρήση του προφυλακτικού ,που είναι απαραίτητη για να αποφύγεις τα δυσάρεστα συμπτώματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όμως υπάρχει ένα ακόμη «σημείο-κλειδί» στο σεξ που πρέπει να προσέξεις κι αυτό αν θέλεις –που σίγουρα θέλεις!– να αποφύγεις την επίπονη ουρολοίμωξη.
Ενώ η λογική λέει ότι για να αποφύγεις τη δυσφορία και να απολαύσεις το σεξ θα πρέπει προηγουμένως να έχεις πάει στην τουαλέτα, οι ειδικοί συνιστούν να μην το κάνεις!

Όπως αναφέρει ο ουρολόγος Ντέιβιντ Κάουφμαν στο Yahoo News, οι γυναίκες, οι οποίες λόγω της ανατομίας των γεννητικών τους οργάνων είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις σε σύγκριση με τους άντρες, πρέπει να πηγαίνουν στην τουαλέτα μετά το σεξ αλλά όχι πριν. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η παράλειψη της επίσκεψης στην τουαλέτα είναι η νούμερο ένα αιτία της ουρολοίμωξης μετά το σεξ.

Το φαινόμενο αυτό μάλιστα έχει πάρει την ιδιαίτερη ονομασία «κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος».

Ο λόγος είναι ότι μετά το σεξ πρέπει να υπάρχει επαρκής ροή ούρων ώστε να απομακρυνθούν από το ουροποιητικό τα βακτήρια που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις.

Μερικά ακόμη απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι γυναίκες προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο ουρολοίμωξης είναι η καλή ενυδάτωση αλλά και η κατανάλωση χυμού κράνμπερι (ή εναλλακτικά η λήψη συμπληρώματος κράνμπερι), καθώς αποτρέπει την προσκόλληση των βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ