Ο πρίγκιπας Χάρι & η Μέγκαν Μαρκλ θέλουν τον Ομπάμα στο γάμο τους - Τι προβλέπει όμως το βασιλικό πρωτόκολλο;

Το τελευταίο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με το γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ σχετίζεται με τους καλεσμένους και προκαλεί ήδη διπλωματικό πονοκέφαλο.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι έχει συμπεριλάβει στους καλεσμένους τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ.  

Όμως η βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει τη διαφωνία της για την πρόσκληση αυτή, καθώς τη θεωρεί πολιτικά ευαίσθητη και περίπλοκη ως προς το πρωτόκολλο που ορίζει τι συμβαίνει με τους ξένους ηγέτες σε τέτοιες περιπτώσεις.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την κυβέρνηση και διπλωματικούς κύκλους διαμηνύεται πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς θα θεωρηθεί προσβολή προς το πρόσωπο του νυν αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικά καθώς ο Τραμπ ακόμη δεν έχει επισκεφθεί τη Βρετανία και δεν έχει συναντήσει τη Βασίλισσα.  

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο Χάρι επιμένει και πως θέλει να έχει πάση θυσία τους Ομπάμα στην τελετή καθώς έχει αναπτύξει ισχυρή φιλία μαζί τους και τους θεωρεί σημαντικούς.   Αυτό που μοιάζει μάλλον βέβαιο είναι πως ο Χάρι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει και τον Τραμπ στο γάμο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και για τους Ομπάμα.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ