Ορεινή Κορινθία: Απολαύστε αποδράσεις στο βουνό, σε τοπία που θα σας συναρπάσουν (φωτογραφίες)

Έχοντας ακόμα φρέσκια στη μνήμη μας τις βουτιές στα πέλαγα, σχεδιάζουμε την πρώτη φθινοπωρινή μας απόδραση στην Ορεινή Κορινθία.

Έχοντας ακόμα φρέσκια στη μνήμη μας τις βουτιές στα πέλαγα, σχεδιάζουμε την πρώτη φθινοπωρινή μας απόδραση στην Ορεινή Κορινθία. Στα Τρίκαλα θα κοιμηθούμε σε ξύλινα, παραμυθένια σπιτάκια και θα πιούμε το πρώτο ζεστό καφέ.



Αν ο καιρός  το επιτρέψει θα κάνουμε και την τελευταία βουτιά στο Κορινθιακό. Δείτε το...πρόγραμμα που έφτιαξε το arttravel.gr



ΔΙΑΜΟΝΗ



Υάδες Mountain Resort



Είναι το δικό μας αγαπημένο για αυτή την εποχή μιας και βρίσκεται μόλις μισή ώρα από το παραθαλάσσιο Ξυλόκαστρο, όπου μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάποιες βουτιές.



Τα επτά φινλανδικά chalets που έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου από φινλανδικό ξύλο και πέτρα απλώνονται στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Ζήρεια ανάμεσα στα 3000 αρωματικά φυτά προσφέροντας μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο.



Χαλαρώστε με βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη, διασκεδάστε με επιτραπέζια παιχνίδια και βόλτες με ποδήλατα και, πάνω από όλα, ακούστε ήχους της φύσης που έχετε ξεχάσει ή που δεν έχετε ακούσει ποτέ (Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ.: 6948949763, 6947810442, από €60 το δίκλινο με πρωινό μέχρι και τα μέσα του Οκτώμβρη, hyades-resort.com).


ΦΑΓΗΤΟ

L'Αbbuffata



Η κουζίνα εδώ θα σας μεταφέρει στα ορεινά χωριά της Ιταλίας. Σούπα pappa al pomodoro από την Τοσκάνη, φρέσκα ραβιόλι με σάλτσα τρούφας, αυθεντική καρμπονάρα με αυγό και παντσέτα και οσομπούκο. To μενού επιμελείται ο Ιταλός σεφ Στέφανο Ρόσι με την Δέσποινα να βάζει όλη την τέχνη της στην κουζίνα (Μεσαία Τρίκαλα, τηλ.: 27430 91411, www.labbuffata.gr, από €15 το άτομο).

 

Άρτεμις

Συνταγές του χωριού όπως τυρόπιτες και μανιταρόπιτες, λαχανοντολμάδες, γίδα στιφάδο, κόκορας με χυλοπίτες, συκωταριά λαδορίγανη και φασολάδα. Συνοδέψτε με το δικό τους κρασί (Μεσαία Τρίκαλα, τηλ.: 27430 91180, www.taverna-artemis.gr, από €12 το άτομο).

Πινακωτή

Γεύμα με το βλέμμα να φτάνει από τη Ζήρεια ως τον Κορινθιακό συντροφιά με την σπεσιαλιτέ του, το λουκάνικο από αγριογούρουνο Δράμας (Μεσαία Τρίκαλα, τηλ.: 27430 91447, www.pinakoti.gr, από €12 το άτομο)



Τι άλλο να κάνετε:

Να συνοδέψετε τον πρώτο ζεστό καφέ της σεζόν με καυτούς λουκουμάδες που καταφτάνουν λουσμένοι με μέλι στο Τζίνη, το παραδοσιακό καφεπαντοπωλείο (Μεσαία Τρίκαλα, τηλ: 27430 91360).

Γλυκαθείτε με γαλακτομπούρεκο και γλυκά του κουταλιού σύκο και δαμάσκηνο στο all time classic cafe Αλφαβητάρι που “κατηφόρισε” από τα Μεσαία στα Κάτω Τρίκαλα (τηλ.: 27430 91322).



Kάντε την καταπράσινη διαδρομή μέχρι την πανέμορφη λίμνη Δόξα, μέσα από ελατοσκέπαστες κοιλάδες και χρυσά ποτάμια από ώριμα πλατάνια. Έκπληξη το πανέμορφο εκκλησάκι στη μέση της λίμνης πνιγμένο στις καλαμιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ