Γιάννης Σμαραγδής: "Φυσικά και θα έπαιρνα τον Σάκη Ρουβά σε ταινία μου - Λάθος που δεν του το πρότεινα στον Καβάφη..."

Για την επιτυχία της νέας του ταινίας μα και τον πόλεμο που δέχθηκε για αυτήν μίλησε στα Παραπολιτικά ο δημοφιλής σκηνοθέτης.

Μιλώντας στη Σάσα Σταμάτη, ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρθηκε στη νέα του ταινία "Καζαντζάκης" ενώ αποκάλυψε για ποιον λόγο δεν έπαιξε σε ταινία του ο Σάκης Ρουβάς.

Περίμενες να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία η ταινία για τον Ν. Καζαντζάκη;

Περίμενα ότι η ταινία θα έκανε αυτό που έκανε, δεν περίμενα ωστόσο αυτήν τη μεθοδευμένη επίθεση από τα πλοκάμια της φατρίας του ελληνικού κινηματογράφου. Είναι μια χούφτα ελεγχόμενων "κριτικών", οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με το σκοτεινό Διαδίκτυο προσπαθούν να ελέγξουν το κινηματογραφικό τοπίο και να επιβάλουν τη διαβλητή αισθητική τους της "ασχήμιας".

Πώς αισθάνθηκες που έγραψαν κάποιοι τόσο άσχημες κριτικές για την ταινία;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σας πω ότι δεν τις είχα διαβάσει. Τις διάβασα πρόσφατα και ανατρίχιασα και κυρίως ντράπηκα για τις ασχήμιες και τις χυδαιότητες που γράφτηκαν. Ετσι, αποφάσισα να κάνω το αυτονόητο, δηλαδή να καταφύγω στη Δικαιοσύνη, όπως θα έκανε ο κάθε θιγόμενος Ελληνας πολίτης όταν συκοφαντείται και προσβάλλεται. Και δεν προσβάλλουν μόνο εμένα, αλλά και τους συνεργάτες μου. Θα κάνω αγωγές και όποια ποσά μού επιδικαστούν θα δοθούν στο Ιδρυμα ΕΛΠΙΔΑ και στα Παιδικά Χωριά SΟS. Τουλάχιστον αυτά τα κατάπτυστα άτομα που υπηρετούν το κακό και το σκοτάδι να είναι χρήσιμα στις παιδικές ψυχές. Διότι με τον τρόπο που λειτούργησαν αυτά τα άτομα ήθελαν να κάνουν κακό σε μένα προσωπικά, στον Καζαντζάκη, στον ελληνισμό, τον οποίο υπερασπίζομαι, και στο ελληνικό φως.

Αυτά τα άτομα είναι μέρος μιας φατρίας, η οποία ελέγχει τον ελληνικό κινηματογράφο και της οποίας τα κίνητρα είναι σκοτεινά. Δεν θέλει ανθρώπους σαν εμένα και με διώκουν γιατί υπερασπίζομαι ό,τι τους τρομάζει: το ελληνικό ήθος και το αμόλευτο ελληνικό φως. Ο Καζαντζάκης έλεγε: "Πολεμικός σου έλαχε ο κλήρος, πολέμα". Εγώ πολεμάω γιατί υπερασπίζομαι το αγαθό φως και προσπαθώ να εντάξω στα έργα μου τη συμπαντική ομορφιά, από όπου όλοι προερχόμαστε. Αυτοί τι υπερασπίζονται; Το χάος ή την κακότητα; Και πού οδηγεί αυτό; Στους ίδιους δεν θα επιστρέψει; Γιατί το σύμπαν πάντα σου επιστρέφει ό,τι στέλνεις.

Εχεις σκεφτεί να προτείνεις στον Σάκη Ρουβά να παίξει σε κάποια ταινία σου;

Ο Ρουβάς είναι ένας πάρα πολύ ωραίος και αρρενωπός άνδρας, με πάρα πολύ καλή ψυχή. Είναι καλός άνθρωπος. Οι καλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ωραία πράγματα, οι κακοί δεν μπορούν. Θα σου αποκαλύψω ότι στην ταινία «Καβάφης», που βγήκε το 1996, είχα σκεφτεί να παίξει ο Ρουβάς έναν Απόλλωνα. Εκανα το λάθος και δεν του το πρότεινα . Φυσικά και θα τον έπαιρνα σε μια ταινία μου, αρκεί να υπήρχε ένας ρόλος που να αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να τον υπερασπιστώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ