Σε επίπεδο-ρεκόρ η ανεργία στη Γερμανία το Δεκέμβριο - Είναι χαμηλότερο από την επανένωση της το 1990

Υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία στο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 5,5%, καθώς ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, στηρίζοντας έτσι την ευρείας βάσης ανάπτυξη της οικονομίας της.

Ο εποχικά διορθωμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 29.000 σε 2,442 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας.

Το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 5,5%, στο ίδιο επίπεδο με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Νοεμβρίου και το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Για το σύνολο του 2017, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,7% από 6,1%.

Η ισχυρή αγορά εργασίας προσφέρει μία ανακούφιση στη συντηρητική καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, καθώς προσπαθεί εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες μετά τις εκλογές να σχηματίσει μία κυβέρνηση συνασπισμού.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδειξαν ότι το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας αυξήθηκε πέρυσι στο επίπεδο - ρεκόρ των 44,3 εκατομμυρίων, ενώ το οικονομικό ινστιτούτο Ifo αναμένει ότι η καλή εικόνα θα συνεχισθεί, με τα επίπεδα απασχόλησης να φθάνουν τα 44,8 εκατομμύρια φέτος και τα 45,2 εκατομμύρια το επόμενο έτος.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο υπήρχαν 761.000 κενές θέσεις εργασίας, κάτι που δείχνει ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν γρήγορα εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο αριθμός των μακροπρόθεσμα άνεργων στη Γερμανία παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος τα τελευταία δέκα χρόνια σε περίπου 1 εκατομμύριο. Η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% πέρυσι και προβλέπεται να αναπτυχθεί 2,5% φέτος, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ