Ανελέητη η "Eleanor": Η τρομερή καταιγίδα που σαρώνει την Ευρώπη αφήνει πίσω της νεκρούς και τραυματίες (ΦΩΤΟ- BΙΝΤΕΟ)

Φονικό πέρασμα της καταιγίδας από την Ευρώπη

Νεκρούς και τραυματίες αφήνει πίσω της η καταιγίδα Ελεανόρ που πλήτει την Ευρώπη.  Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρα την ώρα, είχε ως αποτέλεσμα να βγει τον θάνατο ένας νεαρός σκιέρ στη Γαλλία και να προκληθούν πολλά ατυχήματα και πολλά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Στο πέρασμα της η τέταρτη καταιγίδα που χτυπάει φέτος την Ευρώπη, ξεριζώνει, δέντρα, πλημμυρίζει δρόμους και καταστρέφει σπίτια με το χαλάζι που τα χτυπάει.

LATEST: Deadly Storm Eleanor wreaks havoc across France

AFP

Θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τα παράλια της Ισπανίας και τη Γαλλία. Στην Γαλλία έχασε τη ζωή του, ένας νεαρός 21 ετών που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Άλπεις, καταπλακώθηκε από δέντρο . Άλλοι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων. Οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

 

 

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα στην Ελβετία και τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σε πολλές χώρες σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων. "Στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί τόσο ισχυροί άνεμοι είχαν να σημειωθούν από το 2010", ανέφερε ο μετεωρολόγος Φρεντερίκ Νατάν.

 

Photograph: Gareth Fuller/PA

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επισκέπτες από τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

Loic Venance/AFP

Jan Hendrik Kruger/Getty Images

Σε όλη την Ευρώπη υπήρξαν προβλήματα στους ταξιδιώτες λόγω των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων στις πτήσεις, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να γίνουν πιο αισθητά σε περιοχές όπως η Βαλτική και η Νότια Ιταλία, όπως αναφέρουν οι NYT. Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ. Ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.

 

 

Τα έκτακτα δελτία καιρού ήταν σε πρώτη διάταξη όλη την ημέρα Τετάρτη, με προβλέψεις για βίαιους ανέμους, κυρίως σε παράκτιες περιοχές. Οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν για να αποκαταστήσουν την τάξη σε χιλιάδες σπίτια και  να καθαρίσουν τους αυτοκινητοδρόμους και να αφαιρέσουν τα κομμάτια δέντρων και τα ανατρεπόμενα οχήματα.

 

 

Στη Βρετανία, ιδίως στις νότιες περιοχές, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Έιλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή. "Είναι πραγματικά απίστευτο να πετάξει κυριολεκτικά στον αέρα ένα τραμπολίνο και να βρεθεί πάνω στις γραμμές. Φανταστείτε λοιπόν δύο..." σχολίασε ο Μαρκ Κίλικ, ένας εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους.

AFP

 

 

Τεράστιες πλημμύρες έπληξαν τις ακτές της Ιρλανδίας όπου το νερό που πέρασε πάνω από τον τοίχο του λιμανιού, στην προκυμαία της πόλης αναποδογύρισε ένα αυτοκίνητο. "Αν δεν προλάβαινα να βγω έξω από το αυτοκίνητο τώρα θα ήμουν νεκρή" δήλωσε η οδηγός Selina Callaghan, στην τοπική Ένωση Τύπου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ