Να πως μπορείς να πετύχεις τέλειο μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια!

Τα κουκουλωτά μάτια (hooded eyes), πολλές φορές μπορούν να κάνουν την διαδικασία του μακιγιάζ αρκετά δύσκολη και ενοχλητική.

Ακολουθώντας όμως κάποια απλά μυστικά μπορείτε να απογειώσετε το βλέμμα σας και να κλέψετε τις εντυπώσεις, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Ποια είναι τα κουκουλωτά μάτια;
Τα κουκουλωτά μάτια, γνωστά και ως hooded eyes, είναι αυτά που το βλέφαρο και η πτυχή τους δεν ξεχωρίζει. Τι σημαίνει αυτό; Το δέρμα πέφτει από το κόκαλο του φρυδιού προς την γραμμή των βλεφαρίδων, καλύπτοντας την πτυχή και το κινητό βλέφαρο. Το αποτέλεσμα είναι να μικραίνει η επιφάνεια στην οποία θα απλωθεί η σκιά ματιών.

Το συγκεκριμένο σχήμα ματιών μπορεί να υπάρχει εκ γενετής ή να δημιουργηθεί καθώς μεγαλώνουμε, λόγω βλεφαρόπτωσης κλπ.

Μυστικά μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια:
Ακολουθώντας κάποιες βασικές τεχνικές μακιγιάζ μπορείτε να απογειώσετε το βλέμμα, ακόμη κι αν τα μάτια σας είναι κουκουλωτά. Τα παρακάτω μυστικά εφαρμογής των κύριων καλλυντικών προϊόντων, μπορούν να κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα.

1. Primer σκιάς: Η εφαρμογή ενός τέτοιου προϊόντος πριν από την σκιά ματιών ή του eyeliner θα διατηρήσει το μακιγιάζ ανέπαφο στην θέση του. Έτσι δεν θα δημιουργηθούν μουτζούρες στο κόκαλο του φρυδιού. Μην παραλείπετε ποτέ λοιπόν την εφαρμογή του.
2. Προτιμήστε ματ μακιγιάζ: Αποφύγετε τις ιριδίζουσες και προτιμήστε τις ματ σκιές ματιών στο πάνω βλέφαρο για να μην τραβήξετε την προσοχή στα hooded eyes. Αν ωστόσο θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια shimmery σκιά, εφαρμόστε την στο κάτω βλέφαρο.

3. Highlight: Για να δώσετε φως στο βλέμμα σας, χρησιμοποιήστε μια ιριδίζουσα σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών και ακριβώς κάτω από το φρύδι σας.

4. Εφαρμόστε το μακιγιάζ με εντελώς ανοιχτά μάτια: Αφού το βλέφαρο χάνεται όταν τα μάτια είναι τελείως ανοιχτά, εφαρμόστε το μακιγιάζ έχοντας τα ορθάνοιχτα. Έτσι, δεν θα κρυφτεί καθόλου το μακιγιάζ που θα έχετε δημιουργήσει με τόσο κόπο.

5. Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα καλλυντικά: Προκειμένου να αποφύγετε το μουτζούρωμα, ειδικά με το eyeliner και την μάσκαρα, προτιμήστε αδιάβροχα προϊόντα τα οποία παραμένουν στη θέση τους.

6. Winged eyeliner: Επειδή τα κουκουλωτά μάτια συνήθως φαίνονται σα να έχουν καθοδική πορεία, δημιουργήστε ένα υπέροχο winged eyeliner για να τα ανορθώσετε.

7. Λεπτή γραμμή eyeliner: Το βλέφαρο κρύβεται και φαίνεται μόνο ένα μικρό κομμάτι του, γι’ αυτό είναι καλύτερο να κάνετε λεπτή τη γραμμή του eyeliner. Έτσι θα αυξήσετε τον χώρο που μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια σκιά. Αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόσετε και την τεχνική tightlining, που γίνεται βάφοντας το εσωτερικό μέρος των πάνω βλεφαρίδων.

8. Παίξτε με τα χρώματα: Δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ με χρωματιστή μάσκαρα ή eyeliner με χρώμα. Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό παιχνιδιάρικο μακιγιάζ συνδυάζοντας και τα δυο.


9. Μακιγιάζ πάνω από την πτυχή του ματιού:
Αφού το κινητό βλέφαρο των hooded eyes είναι κρυμμένο, η δημιουργία ενός μακιγιάζ πάνω από την πτυχή του ματιού είναι ιδανική. Όχι μόνο θα αποφύγετε την δημιουργία μουντζούρων, αλλά θα κάνετε την εφαρμογή πολύ πιο εύκολη. Δημιουργήστε λοιπόν ένα cut crease eye makeup και αν θέλετε συνδυάστε το με μια λεπτή γραμμή eyeliner.

10. Εφαρμογή μάσκαρας: Για να δημιουργήσετε ένα εκθαμβωτικό βλέμμα θα πρέπει να εφαρμόσετε οπωσδήποτε μάσκαρα. Η μη εφαρμογή της θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πολύ μικρότερα. Δώστε λοιπόν ένταση στις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα που τις μακραίνει, τις διαχωρίζει και τις καθορίζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ