Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς κακομαθαίνει & μεις τον αγαπάμε περισσότερο! Στην κουζίνα ολοταχώς για τα πιο τέλεια ψητά Spareribs...

Εύκολα και σωστά ο αγαπημένος σεφ μας δείχνει τον τρόπο για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ

Χοιρινά παϊδάκια - 2 κιλά
Κρέμα βαλσαμικού barbeque - 6 κουτ. σούπας
Μαύρη ζάχαρη - 6 κουτ. σούπας
Γλυκιά πάπρικα - 1 κουτ. σούπας
Αποξηραμένες πιπεριές χαλαπένιος - 1 κουτ. σούπας
Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 2 κουτ. σούπας
Λευκό κρασί - 500 ml
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Αλουμινόχαρτο και γάντια νιτριλίου μίας χρήσης

Ψωμί καλαμποκιού

Καλαμποκάλευρο - 500 γρ.
Πολτοποιημένο καλαμπόκι - 300 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό - 500 γρ.
Αυγά - 3
Μπέικιν πάουντερ - 2 κουτ. γλυκού
Μέλι - 2 κουτ. σούπας
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 2 κουτ. γλυκού
Αντικολλητικό χαρτί

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μαύρη ζάχαρη με την πάπρικα και τις πιπεριές χαλαπένιος. Αλείψτε τα παϊδάκια με τον πολτό σκόρδου, μετά με την κρέμα βαλσαμικού και πασπαλίστε με το μείγμα της ζάχαρης και των μπαχαρικών. 

Βάλτε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, ρίξτε το κρασί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180ο C για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάστε, αλείψτε με κρέμα βαλσαμικού και ψήστε στο γκριλ στους 220ο C για λίγα λεπτά μέχρι να γκρατιναριστούν. Πασπαλίστε με ανθό αλατιού μόλις ψηθούν.

Ψωμί καλαμποκιού

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το γιαούρτι με τα αυγά, το μέλι και το πολτοποιημένο καλαμπόκι. Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά. Αφήστε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).