Υπουργικό διάταγμα στην Τουρκία: Τα κορίτσια μπορούν να παντρευτούν από τα 9 & τα αγόρια στα 12 τους χρόνια

Tα κορίτσια μπορούν να παντρεύονται και να εγκυμονούν από την ηλικία των 9 ετών σύμφωνα με διάταγμα από το κορυφαίο κρατικό θρησκευτικό ίδρυμα της Τουρκίας.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, επίσημος κρατικός θεσμός, ο ρόλος του οποίου είναι “να τηρούνται οι πεποιθήσεις, η λατρεία και η ηθική του Ισλάμ"ανακοίνωσε ότι τα κορίτσια μπορούν να “παντρευτούν και να μείνουν έγκυες από τα 9.”

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το κατώτερο όριο ηλικίας για τα κορίτσια είναι τα 9  και 12 για τα αγόρια. Το διάταγμα μπορεί να μην έχει δεσμευτικό χαρακτήρα αλλά θεωρείται έγκυρο από τον ισλαμικό νόμο.

Νόμος που ψηφίστηκε στην Τουρκία και επιτρέπει στους ισλαμιστές μουφτήδες να διεξάγουν τελετές πολιτικών γάμων, προκαλώντας φόβους ότι οι γάμοι  παιδιών θα γίνουν  μέρος της ισλαμιστικής ατζέντας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Τουρκία έχει υψηλό ποσοστό μη εγκεκριμένων παιδικών γάμων, ενώ το 15% των κοριτσιών παντρεύτηκε κάτω από την ηλικία των 18 ετών. Πως προέκυψε το απίθανο όριο της ηλικίας των 9 ετών; Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ακολούθησε  το παράδειγμα που έθεσε ο προφήτης Μωάμεθ, ο οποίος τέλεσε τον γάμο του με την Aisha όταν εκείνη ήταν 9 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ