Γλυκός πειρασμός δια χειρός του μετρ Πετρετζίκη! Αμαρτωλά brownies με καραμέλα απευθείας στο πιάτο μας...

Όσο και αν μοιάζει περίεργος ο συνδυασμός δίνει σίγουρα μία ξεχωριστή γεύση στο κλασικό σοκολατένιο brownie.

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. κακάο
4 αυγά
1 ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. καρύδια

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το dulce de leche. Βάζουμε σε ένα χοντρό γυάλινο μπολ, το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στα 600 watt στα μικροκύματα για 2 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα.

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ μεγάλο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Τέλος ρίχνουμε μέσα το κακάο, το αλεύρι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα ή με μια μαρίζ απαλά να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε μία φόρμα 20x30 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα που την έχουμε βουτυροκακαώσει και ρίχνουμε τη μισή γέμιση από το μείγμα μας. Απλώνουμε με μία κουτάλα το μείγμα να πάει παντού.

Παίρνουμε το dulce de leche μας και βάζουμε το μισό σε μπαλίτσες σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα μας. Από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα για brownies. Απλώνουμε καλά να πάει το μείγμα παντού και σκεπάζουμε το dulce de leche. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο πιέζοντας λίγο να μπει η καραμέλα μέσα αλλά να φαίνεται κιόλας σε μερικά σημεία.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά και αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.