Στο έλεος της "Ελεανόρ" η Γαλλία - 5 νεκροί τρεις αγνοούμενοι- Παραμένει σε πορτοκαλί συναγερμό η χώρα

Ανέβηκε επικύνδινα η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα

Ο πορτοκαλί συναγερμός παραμένει σε ισχύ σήμερα σε 14 διαμερίσματα στη βορειοανατολική Γαλλία, εξαιτίας του κινδύνου ορμητικών χειμάρρων και πλημμυρών, μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ελεανόρ που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους, την ώρα που τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση.

Επιπλέον, η μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού για το ενδεχόμενο ισχυρών «βροχοπτώσεων και πλημμυρών» και «καταιγίδων» το Οντ και τα Ανατολικά Πυρηναία.

Στη Λυόν, η στάθμη των ποταμών Ροδανού και Σον έχει αυξηθεί. Από την άλλη η στάθμη του Σηκουάνα στην περιοχή του Ρουέν, του Γκαρόν και του Ντορντόν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας έχει επίσης καταγράψει μεγάλη άνοδο.

Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα έφθασε εχθές το πρωί σε ύψος περίπου 3,60 μέτρων (που ισοδυναμεί με κίτρινο συναγερμό) και θα μπορούσε να ανέλθει άνω των 4 μέτρων «έως την Κυριακή», σύμφωνα με τον οργανισμό ελέγχου Vigicrues.

Μόλις ξημέρωσε σήμερα ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στη γαλλική πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη διάσωση μιας αστυνομικού που χάθηκε στα νερά του Σηκουάνα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ετοιμότητας για τα ισχυρά ρεύματα. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών: πυροσβεστικές δυνάμεις, δύο ελικόπτερα, τέσσερις ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος «χτενίζουν» την περιοχή.

Από την Παρασκευή, εξάλλου, ο αριθμός των νεκρών από την Ελεανόρ αυξήθηκε. Η σορός ενός εθελοντή πυροσβέστη ηλικίας 64 ετών, ο οποίος είχε πέσει σε έναν χείμαρρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης εντοπίστηκε στην περιοχή του Ιζέρ, έπειτα από έρευνες 24 ωρών.

Επιπλέον, ένας εργάτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο Σουασί κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε ένα αγρόκτημα που υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, σύμφωνα με την εισαγγελία του Ανεσί, η οποία ξεκίνησε έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ