Μέχρι την εξωτική Ταϊλάνδη μάς ταξιδεύει γευστικά ο μετρ Μποτρίνι! Πεντανόστιμο ρύζι Thai με 5 γεύσεις...

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!  

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρύζι thai βρασμένο

200 γρ. τόφου καπνιστό κομμένο τετραγωνάκια

240 γρ. φασόλια κόκκινα προβρασμένα

240 γρ. καλαμπόκι βρασμένο (κονσέρβα)

90 γρ. φύτρες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ

ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, το τόφου και τις φύτρες ίσα για να ζεσταθούν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ρύζι, τα σοτάρουμε όλα μαζί και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.