Εξελίξεις στην υπόθεση Ζέμπερη: "Την απειλούσαν, της είχα πει να παραιτηθεί, να φύγει στο εξωτερικό" υποστηρίζει ο πατέρας

H άτυχη κοπέλα βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β' Νεκροταφείο στα Πατήσια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο πατέρας της Δώρας τόνισε πως η κόρη του θα έπρεπε να έχει φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο, λόγω του επαγγέλματός της, καθώς όπως του είχε εκμυστηρευτεί δεχόταν απειλές.

"Η κόρη μου μού είχε πει ότι δεχόταν απειλές για κάποιες υποθέσεις που χειριζόταν. Της είπα να παραιτηθεί και να πάει στο εξωτερικό", σημείωσε ο Κώστας Ζέμπερης, λέγοντας πως ο δολοφόνος παρακολουθούσε την κόρη του.

"Το είχε πει η πρώην σύζυγός μου ότι την παρακολουθούσαν", ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο, ο πατέρας της άτυχης εφοριακού αποκάλυψε πως τη Δώρα την πρόσεχε ο αδελφός της, "αλλιώς θα την είχε σκοτώσει πιο νωρίς ο δολοφόνος".

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού, Απόστολος Λύτρας, είπε πως ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας με πολυσέλιδη συμπληρωματική απολογία του ανατρέπει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην υπόθεση. Είναι μεν αυτός ο φυσικός αυτουργός του φόνου αλλά πίσω από αυτόν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί.

Ο δράστης μιλά για δύο άνδρες τους οποίους όμως δεν κατονομάζει γιατί φοβάται για τη ζωή του, ενώ αναφέρει ότι του είπαν να τη σκοτώσει και θα του έδιναν 30.000 ευρώ. Πήρε λοιπόν προκαταβολή 2.000 ευρώ, ενώ η αρχική συμφωνία ήταν 4.000 ευρώ. Παράλληλα οι δύο αυτοί άνδρες προμήθευαν τον δολοφόνο και με ναρκωτικά.

Προσθέτει επίσης, ότι την παρακολουθούσε για πολλές μέρες πριν διαπράξει το στυγερό έγκλημα στο νεκροταφείο που σόκαρε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τον έβαλαν να μάθει τα πάντα για την Δώρα γιατί ήθελαν να την βγάλουν από τη μέση λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας. Ήξερε ακόμη και την μάρκα των τσιγάρων που κάπνιζε η 32χρονη. Στην πολυσέλιδη ομολογία του ο δράστης ανέφερε και άλλες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πως τέλεσε το έγκλημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δράστης "αυτοί", εννοώντας φυσικά τους ηθικούς αυτουργούς, του έδωσαν εντολή να πουλήσει το κινητό της, το οποίο να υπενθυμίσουμε πως τελικά πούλησε σε κατάστημα στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Σε ερώτηση για το αν ο δράστης εξηγεί το γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονμης εφοριακού απαντά: "Ναι, εξηγεί. Λέει ότι φοβόταν, όπως ακόμα φοβάται, και με αυτό το έγγραφο ουσιαστικά ζητάει προστασία εκεί που βρίσκεται, δηλαδή στις φυλακές και αναφέρει ότι φοβάται μην τον σκοτώσουν".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ