Υπέροχο & light κοτόπουλο με μανιτάρια και φασολάκια από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη - Τρέχουμε στην κουζίνα!

Εύκολα και σωστά ο αγαπημένος σεφ μας δείχνει τον τρόπο για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια
200 γρ. φασολάκια φρέσκα
2 κ.σ. μείγμα από αλεύρι, ½ κ.γ. κύμινο, λίγο τζίντζερ σκόνη
200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
150 γρ. γάλα
50 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2 εκ. και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα φασολάκια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν όλα ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί και να μην νιώθουμε τη γεύση του αλευριού. Προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τον ζωμό, το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 220ο C.

Σιγοβράζουμε το φαγητό για 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει ωραίο χρώμα. Το σερβίρουμε σκέτο, με σαλάτα της αρεσκείας μας, λίγο ρύζι ή πλιγούρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ