Θέλετε κάτι διαφορετικό; Ο μετρ Έκτορας Μποτρίνι μάς προτείνει υπέροχη πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!  

ΥΛΙΚΑ

1 ρολό φύλλο χωριάτικο

100 γρ. φακές κόκκινες

300 γρ. μανιτάρια porcini λεπτοκομμένα

2 κ.σ. μανιτάρια ξερά τριμμένα

2 αυγά

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κλωναράκια θυμάρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο, τις σκεπάζουμε με λίγο νερό, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε σκόνη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν πουρές. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το υπόλοιπο σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα. Βγάζουμε το 1/3 από τα μανιτάρια για τη γαρνιτούρα, τα κρατάμε ζεστά και τα υπόλοιπα τα μπλεντάρουμε μαζί με το μείγμα από τις φακές και τα αυγά.

Απλώνουμε το φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση (μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και κάποιο τυρί της αρεσκείας μας)  και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει.

Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ