Αυτή η ξανθιά αφού χάλασε μια οικογένεια τώρα κάνει ρατσιστικά σχόλια - "Η μαύρη Μέγκαν θα μαγαρίσει το βασίλειο" -ΦΩΤΟ

Ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP ανακοίνωσε ότι χώρισε με τη σύντροφό του, εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων που είχε κάνει η τελευταία για την Μέγκαν Μαρκλ, την αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι.

"H σχέση μου τελείωσε" είπε ο αρχηγός του ευρωσκεπτιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Χένρι Μπόλτον στη βρετανική τηλεόραση δηλώνοντας ότι μπορεί η σκανδαλώδης σχέση του με την 25χρονη Τζο Μάρνεϊ είναι πλέον παρελθόν ωστόσο διευκρίνησε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Μέγκαν Μαρκλ.
Μιλώντας στο Sky News o Mπόλτον δήλωσε "απέχθεια" για τα ρατσιστικά σχόλια της πρώην συντρόφου που σχολίασε ότι ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ με τον Χάρι "θα μαγαρίσει την βασιλική οικογένειά μας" με "τον σπόρο της".

"Θα υπάρξει στη συνέχεια μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς. Εδώ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική" πρόσθεσε η ηθοποιός, μοντέλο και δημοσιογράφος Μάρνεϊ. Η 25χρονη φέρεται να σχολίασε στην ιδιωτική της συνομιλία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι η Μαρκλ έχει "μικρό εγκέφαλο" και ότι οι μαύροι "είναι άσχημοι".

Ο Μπόλτον αναφέρει ότι οι εχθροί του χρησιμοποιούν το περιστατικό για να του επιτεθούν προσωπικά και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να είναι ενωμένοι και όχι διχασμένοι απέναντι του.

 

Η Τζο Μάρνεϊ και ο Χένρι Μπόλτον 

Ο Μπόλτον επέκρινε τους εχθρούς του που "πέταξαν την πρώην ερωμένη του στα σκυλιά" για να επιτεθούν στο πρόσωπο του.
Σε ανακοινωσή της, η Τζο Μάρνεϊ ζητάει συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε εκτιμώντας παράλληλα πως οι δηλώσεις της «υπερτονίσθηκαν εσκεμμένα» και προβλήθηκαν «εκτός περιεχομένου».  

Πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο Χένρι Μπόλτον είναι ο τρίτος ηγέτης που εκλέγεται επικεφαλής του UKIP μετά την αποχώρηση του ιστορικού αρχηγού του, του Νάιτζελ Φάρατζ, λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Το UKIP διεξήγαγε με επιτυχία εκστρατεία υπέρ του Brexit, όμως έκτοτε δυσκολεύεται να βρει λόγο ύπαρξης. 

Ο Χένρι Μπόλτον 

 

Ο Μπόλτον είχε ήδη αντιμετωπίσει αιτήματα να παραιτηθεί αφού βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τη σχέση του με την Τζο Μάρνεϊ, για την οποία εγκατέλειψε τη σύζυγό του.  

Ο Πολ Όκντεν, ο μη εκλεγμένος πρόεδρος του UKIP, αρμόδιος για την καλή οργανωτική πορεία του κόμματος, δήλωσε πως ο επικεφαλής του κόμματος έχει πλέον «δύσκολες αποφάσεις να πάρει». Διευκρίνισε στο BBC ότι το κορυφαίο όργανο του UKIP θα συνεδριάσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο για να συζητήσει με τον Χένρι Μπόλτον για το μέλλον αυτού του τελευταίου.  

Ο Όκντεν υπογράμμισε πως, ενόψει των σημαντικών διαπραγματεύσεων για το Brexit που πρόκειται να διεξαχθούν φέτος με τις Βρυξέλλες, το UKIP πρέπει να στηρίξει τον ηγέτη του «100%» και πως έγκειται στο κόμμα να αποφασίσει αν είναι «διατεθειμένο να προσφέρει αυτή τη στήριξη» στον Χένρι Μπόλτον.   «Πρέπει να φύγει, πρέπει να φύγει γρήγορα, πρέπει επίσης να φύγει όσο πιο διακριτικά γίνεται», δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μπιλ Έθριτζ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ