Η αγαπημένη μας σεφ, Ντίνα Νικολάου προτείνει την απόλυτη Χειμωνιάτικη σαλάτα με λάχανο και cottage cheese - Και λίγη αποτοξίνωση ντε...

Μια γαστρονομική πρόταση ξεχωριστή από την αγαπημένη μας σεφ που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

200 γρ. φαγόπυρο, βρασμένο
200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοτριμμένο
200 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοτριμμένο
2 καρότα, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 κόκκινο μήλο, τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
200 γρ. Arla protein cottage cheese

Για τη βινεγκρέτ

χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το φαγόπυρο, τα δύο λάχανα, τα καρότα, το σέλερι, το μήλο και τα φύλλα μαϊντανού. Ραντίζουμε με την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Σκορπίζουμε το cottage cheese και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε αμέσως.

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.