Βραβεία... Fake News από τον Τραμπ! Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που μας άφησε άφωνους

Aπό τη στιγμή που είχε υποσχεθεί βραβεία στα... "ανέντιμα" μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους που τον κατακρίνουν, δεν θα μπορούσε να μην τα υλοποιήσει.

Πριν μερικές ώρες, λοιπόν, απονεμήθηκαν τα βραβεία fake news από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώτος στη λίστα, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν που είχε προβλέψει ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα ανακάμψει επί Τραμπ. Ακολουθεί ο δημοσιογράφος του ABC Μπράιαν Ρος που με τις αναφορές του έστειλε τις αγορές σε ελεύθερη πτώση.

Το CNN, το περιοδικό Time, αλλά και η Washington Post έχουν την τιμητική τους στις επόμενες τρεις θέσεις για τα ψευδή ρεπορτάζ τους για τον Τραμπ αλλά και τον γιο του προέδρου, Ντόναλντ Τζούνιορ. Το έκτο βραβείο πάει και αυτό στο CNN για το παραπλανητικό μοντάζ σε αυτό το περιβόητο τάισμα των ψαριών κόι μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.

Στην κατηγορία των fake news έβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και τα δημοσιεύματα για το ότι η σύζυγος του προέδρου της Πολωνίας τον αγνόησε και δεν τον χαιρέτησε με χειραψία. Στην ένατη θέση ξανά το CNN για τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για το αν ο Τραμπ είναι υπό έρευνα. Βραβείο παίρνουν και οι New York Times για την δήθεν, κατά τον Λευκό Οίκο, απόκρυψη της έρευνας για το κλίμα από την αμερικανική προεδρεία.

Τελευταίο fake news της χρονιάς, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό για τον Τραμπ όπως αναφέρει το Protagon, το ότι ο ίδιος έχει κάποια σχέση με τη Ρωσία. Ισως πρόκειται «για την μεγαλύτερη απάτη κατά του αμερικανικού λαού», εξηγεί ο ίδιος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ