Θέλεις να σου είναι για πάντα πιστός; - Δες έξι πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μη σε απατήσει ποτέ

Έξι τρόποι για να κρατήσεις τη σχέση σας για πάντα ζωντανή!

Η απιστία είναι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα αλλά και ο μεγαλύτερος φόβος σε μία σχέση ή γάμο. Είναι η συνηθέστερη αιτία που τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν, ενώ οι επιπτώσεις της φαίνεται να είναι σοβαρές και δύσκολα να ξεπερνιούνται. Αν και  υπάρχουν φορές που η απιστία μπορεί να ενδυναμώσει στο τέλος τη σχέση (καθώς αναγνωρίζονται τα προβλήματα και οι δύο σύντροφοι αποφασίζουν να εργαστούν αποτελεσματικά ώστε να συνεχίσουν να είναι μαζί), ωστόσο τις περισσότερες φορές ένα τέτοιο γεγονός δημιουργεί συναισθηματικές και ψυχολογικές πληγές και την αίσθηση πως δεν μπορείς να εμπιστευτείς πια κανέναν.

Ίσως φαίνεται πως η απιστία είναι κάτι συνηθισμένο, κάτι που μπορεί να συμβεί εύκολα και πως κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην σε απατήσει ποτέ, αφού θα καταφέρεις να έχεις δημιουργήσει ένα δυνατό δέσιμο μαζί του και θα έχει αναγνωρίσει τις προσωπικές σου αξίες- οι οποίες θα είναι τέτοιες ώστε και ο ίδιος δεν θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί να σε πληγώσει ή να σου φερθεί με τέτοιον τρόπο. Οι συγκεκριμένοι τρόποι αναγνωρίζονται από τους ψυχολόγους και τους συμβούλους σχέσεων ως οι πιο σημαντικοί στην ενδυνάμωση μίας σχέσης και την αποφυγή να σκεφτεί ο σύντροφος σου την περίπτωση να απιστήσει.

Πώς να μην σε απατήσει ποτέ

1. Δημιούργησε μαζί με τον σύντροφο σου μία υπέροχη σχέση

Ο καλύτερος τρόπος να προλάβεις μία πιθανή απιστία είναι να έχεις μία σχέση δυνατή τόσο σε καλές στιγμές, όσο και σε άσχημες. Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο σημαίνει πως μέσω αυτής της σχέσης καλύπτονται οι ανάγκες σας σε όλα τα επίπεδα, και πως υπάρχει αυθεντικό δέσιμο και νοιάξιμο ανάμεσα σας. Έλεγξε πόσο καλύπτεις τις ανάγκες του συντρόφου σου και αυτός τις δικές σου. Φρόντισε να ακούσεις τυχόν παράπονα που έχει αλλά και να εξηγήσεις και εσύ στον ίδιο τι δεν σε κάνει χαρούμενη ή τι χρειάζεται να διορθωθεί ανάμεσα σας. Ανέλαβε τις προσωπικές σου ευθύνες στο να κάνεις (και εσύ) όμορφη τη σχέση σας και στήριξε τον όταν και ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να είσαι χαρούμενη.

2. Φρόντισε τη σχέση σου

Πολλοί παρομοιάζουν τις συναισθηματικές σχέσεις σαν τα λουλούδια που χρειάζονται συνέχεια περιποίηση ώστε να μην μαραθούν- και πραγματικά έχουν δίκιο. Μέσα στο χρόνο οι άνθρωποι αλλάζουν, οι συνθήκες διαφοροποιούνται, έρχονται νέα δεδομένα που επιδρούν μέσα σε κάθε είδους σχέση, πόσο μάλλον σε μία συναισθηματική. Πώς ανταποκρίνεσαι στις νέες καταστάσεις και τις συμπεριφορές του συντρόφου σου; Πώς ανταποκρίνεται αυτός στις δικές σου αλλαγές; Κάντε πράγματα μαζί, συζητήστε για όσα καινούρια συμβαίνουν στη ζωή σας και γενικά μην περιμένετε η σχέση σας να προχωρήσει από μόνη της.

3. Μην πέφτεις στην παγίδα της ζήλιας

Σύμφωνα με τους ειδικού σχέσεων, ένας σημαντικός λόγος για να μην σε κερατώσει ποτέ ο σύντροφος σου είναι η απουσία αφόρητης ζήλιας και επίκρισης. Εάν υποπτεύεσαι πως το ενδιαφέρον του μπορεί να είναι αλλού, σίγουρα δεν θα τον φέρεις κοντά σου με το να γίνεις επικριτική και κακότροπη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο σύντροφος σου να φοβηθεί και να είναι προσεκτικός για λίγο διάστημα, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να επαναλάβει τη συμπεριφορά που σε έκανε να ζηλέψεις. Οπότε εδώ το σημαντικό είναι να του δώσεις ακόμα περισσότερους λόγους για να σε θαυμάσει και να αισθανθεί καλά μαζί σου ξανά. Τα θετικά συναισθήματα είναι αυτά που μπορούν να κρατήσουν δύο ανθρώπους ενωμένους και καλά.

4. Πέρνα χρόνο με τον σύντροφο σου

Μπορεί να έχεις πάρα πολλά άλλα πράγματα να κάνεις πέρα από το να ασχοληθείς με τη σχέση σου, όμως όσο λιγότερο χρόνο του αφιερώνεις τόσο περισσότερο τον σπρώχνεις να βρει κάποιο άλλο άτομο που να καλύψει τις ανάγκες του. Αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να αφιερώνεις όλη σου την καθημερινότητα αποκλειστικά στην προσωπική σου σχέση αλλά ότι είναι σημαντικό να βρίσκεις χρόνο και για αυτή (εννοείται πως το ίδιο χρειάζεται να κάνει και ο σύντροφος σου). Ίσως να βαριέσαι να βγεις μία βόλτα ή να πάτε σινεμά αλλά προσπάθησε να κάνετε πράγματα μαζί προκειμένου να δεθείτε περισσότερο.

5. Ξεπεράστε τη ρουτίνα

Είναι ωραίο να βγαίνετε βόλτες, να πηγαίνετε σε φίλους ή να φεύγετε διήμερες εκδρομές, ωστόσο κάποια στιγμή όλα αυτά μπορεί να σας φανούν βαρετά και συνηθισμένα. Ο ψυχολόγος Stan Tatkin, ειδικός στη θεραπεία ζεύγους, αναφέρει πως όσο ένα ζευγάρι κάνει πράγματα που ξεφεύγουν από τη ρουτίνα και τα συνηθισμένα, τόσο περισσότερο νιώθει ικανοποίηση με τη σχέση του. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί ένα πρωτότυπο χόμπι, να δημιουργήσετε νέες φιλίες, να πάτε απρογραμμάτιστα ταξίδια- γενικά, πράγματα που να σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν έχετε πέσει σε μία ρουτίνα. Όσο περισσότερο ο σύντροφος σου έχει ευκαιρίες να σε ανακαλύπτει και να είναι αμείωτο το ενδιαφέρον του, τόσο θα μειώνεις και τις πιθανότητες να μην σε κερατώσει ποτέ.

6 Φρόντισε τον εαυτό σου

Είσαι σε μία σχέση, περνάς όμορφα, νιώθεις ευτυχία και πληρότητα. Εκεί υπάρχει η παγίδα να αφεθείς στη σιγουριά που σου προσφέρει η σχέση σου και να αρχίσεις να παραμελείς τον εαυτό σου- την εμφάνιση σου και τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα. Όσο και αν σε αγαπά ο σύντροφος σου, το ενδιαφέρον του θα μειώνεται όσο εσύ παραμένεις ατημέλητη και προσκολλημένη πάνω του. Το μεν πρώτο θα το εκλάβει ως αδιαφορία απέναντι στον ίδιο, τη δε προσκόλληση ως αδυναμία- ότι δηλαδή χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθεια και για τους δύο σας ώστε να πάνε όλα καλά μέσα στη σχέση και πως όλα τα συναισθηματικά βάρη πέφτουν σε εκείνον. Σκέψου πως ούτε και εσύ θα ήθελες ο ίδιος να παρατήσει την εμφάνιση του ή να κρέμεται πάνω σου για κάθε τι που συμβαίνει. Δες την σχέση σας ως μία καθημερινή ευκαιρία να γοητεύσετε ο ένας τον άλλο και να έρθετε όλο και πιο κοντά.

Η καλύτερη προστασία ώστε να μην σε κερατώσει ποτέ ο σύντροφος σου είναι να δημιουργήσετε από κοινού μία υπέροχη και δυνατή σχέση όπως αναφέρει το Δυναμική γυναίκα.  Να κάνετε καινούρια πράγματα, να περνάτε χρόνο μαζί και να φροντίζετε από κοινού τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Στο δικό σου χέρι είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου και να μην πέσεις στην παγίδα της οποιασδήποτε ζήλιας προσπαθήσει να μπει στο μυαλό και την καρδιά σου.Εστίασε στο πώς θα γίνετε μαζί δυνατοί και ευτυχισμένοι, όχι στις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να σε απατήσει ο σύντροφος σου. Η βελτίωση της σχέσης χρειάζεται να είναι σημαντική και για τους δύο και έτσι θα μπορέσετε όχι απλά να είστε μαζί, αλλά να είστε και ευτυχισμένοι με την σχέση σας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ