Ο μικρός Τσίπρας ρωτά: "Μπαμπά γιατί πρέπει να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για πρωθυπουργός";

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τις οικογενειακές στιγμές του

«Έτσι θα λύσω το Σκοπιανό». Υπό τον τίτλο αυτό, εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» με αιχμή το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και την οικονομία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «αν υπάρξει ευκαιρία (σ.σ. στο ονοματολογικό), θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε». Πέρα όμως από τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής και της οικονομίας ο πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις σχετικά με την προσωπική του ζωή και τις οικογενειακές του στιγμές.

Στο ερώτημα «Ποια είναι η πιο αμήχανη στιγμή που έχετε νιώσει με τα παιδιά όταν σας έκαναν ερώτηση που αφορά την πολιτική» ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Πολλές αμήχανες στιγμές, αλλά πιο πολύ όταν ήταν μικρότερα. Μία τελευταία τέτοια στιγμή ήταν όταν ο μικρός μου το προπέρσινο καλοκαίρι με ρώτησε ‘Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας’. Ήταν πράγματι αμήχανη στιγμή, άντε τώρα να του εξηγήσεις. Και του είπα του παιδιού: ‘Ξέρεις κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι και κάποιος άλλος’. Και εκεί λίγο στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα».

Όσο για το πώς περνά τον χρόνο του με τα παιδιά του ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «στο σπίτι πηγαίνω πάντοτε αργά, δυστυχώς. Τα παιδιά κοιμούνται. Εντάξει μπαίνω στο δωμάτιο τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, όμως κοιμούνται. Αλλά έχω, και προσπαθώ να το τηρώ σχεδόν πάντα, τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάμε στις 7 π.μ. και έχουμε μία ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, τρώμε μαζί, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους και αυτή η ώρα που περνάμε μαζί νομίζω είναι μία επαφή καθημερινή, που αυτό είναι προτεραιότητα για μένα. Ό,τι δουλειά και αν έχω, θα σηκωθώ από τις 6:30, για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ