Θέλεις τέλειο δέρμα και μαλλιά; - Το μυστικό βρίσκεται στα έλαια

Ποια είναι τα φυσικά έλαια που θα βοηθήσουν να έχεις τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας αλλά και στα μαλλιά μας την φροντίδα που τους αξίζει. Η αλήθεια είναι πως η κατάλληλη κρέμα για τον δικό μας τύπο δέρματος και μαλλιών μπορούν να κάνουν θαύματα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε έναν εναλλακτικό τρόπο αλλά εξίσου ευεργετικό. Το μυστικό κρύβεται στα έλαια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες για την περιποίησή τους από αρχαιοτάτων χρόνων. Θα γνωρίσουμε τις απίστευτες ιδιότητές τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό με την με την ενυδατική μας κρέμα και την μάσκα ή μόνα τους.

Παρακάτω θα δούμε έλαια για μια ολοκληρωμένη περιποίηση μαλλιών και επιδερμίδας με πραγματικά μοναδικά αποτελέσματα. Κάποια από αυτά όπως αναφέρει το dynamiki gynaika,  τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας γενικότερα και κάποια είναι πιο ιδιαίτερα. Έτσι θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε ποια είναι αυτά που ταιριάζουν στην δική μας περίπτωση!

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Για τέλειο δέρμα!

Τα έλαια είναι προτιμότερο να τα απλώνουμε στο δέρμα μας κατά τις βραδινές ώρες ώστε να τους δίνουμε τον χρόνο που χρειάζονται για να απορροφηθούν.

Ελαιόλαδο
Το γνωστό μας και αγαπημένο ελαιόλαδο είναι από τις καλύτερες διατροφικές μας συνήθειες! Τώρα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στο δέρμα μας για να το ενυδατώσουμε και να το προστατέψουμε από εξωτερικούς παράγοντες.

Αμυγδαλέλαιο
Είναι ένα έλαιο με ιδιαίτερα λεπτή υφή και εύκολα μπορούμε να το απλώσουμε στην επιδερμίδα μας. Θεωρείται αντιφλεγμονώδες και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μας προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη.

Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο είναι ένα πυκνό έλαιο και καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε αναμιγμένο σε ίση ποσότητα με το αμυγδαλέλαιο ώστε να απορροφηθεί πιο εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανικό έλαιο για πρόληψη γήρανσης.

Λάδι αβοκάντο
Έλαιο για ιδιαίτερα ξηρές επιδερμίδες! Έχει την ιδιότητα να προσφέρει άμεση ενυδάτωση στις γερασμένες επιδερμίδες. Απολαύστε με τη βοήθειά του δέρμα ελαστικό και λαμπερό.

Βερικοκέλαιο
Για πιο εύκολη χρήση αναμίξτε το με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Περιέχει πολύτιμες βιταμίνες κι έτσι συμβάλλει σημαντικά στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Λάδι τριαντάφυλλου
Τα πολύτιμα συστατικά του το καθιστούν ιδανικό για την περιποίηση του λαιμού αλλά και του προσώπου. Αναμίξτε σε ίση ποσότητα με ελαιόλαδο.

Λάδι αχιλλέα
Ένα έλαιο πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και αναπλάθει γρήγορα τους ιστούς του. Είναι ιδανικό για τις πανάδες του προσώπου.

Λάδι βατόμουρου
Το λάδι βατόμουρου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποτελεί μία πλήρη περιποίηση από μόνο του!

Λάδι jojoba
Ενυδατώνει και περιποιείται την επιδερμίδα και απορροφάται ιδιαίτερα γρήγορα. Είναι ιδανικό για ώριμες επιδερμίδες και ρυτίδες.

Φουντουκέλαιο
Το φουντουκέλαιο είναι σε βιταμίνες, πρωτείνες και ιχνοστοιχεία. Προσφέρει σύσφιξη και απαλότητα.

 

Για τα μαλλιά!

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έλαια για τα μαλλιά τότε πρέπει να προσέξετε τον τρόπο λουσίματος ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να μείνουν υπολείμματα στα μαλλιά σας. Έτσι όταν έρθει η ώρα να λουστείτε τοποθετήστε σαμπουάν στα μαλλιά σας πριν τα βρέξετε. Κάντε απαλό μασάζ κι έπειτα λουστείτε κανονικά.

Λάδι καριτέ
Το συγκεκριμένο λάδι εισχωρεί εύκολα στο δέρμα κι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ενυδατικό. Προσφέρει άμεση φροντίδα στα μαλλιά μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Λάδι αβοκάντο
Τονώνει το τριχωτό της κεφαλής και προσφέρει τέλεια ενυδάτωση και θρέψη. Θα απολαύσετε λαμπερά και ζωντανά μαλλιά με λίγες μόλις μέρες χρήσης.

Λάδι καρύδας
Μία πολύτιμη ιδιότητα για αρκετές γυναίκες είναι η εξισορρόπηση της λιπαρότητας! Ενυδατώνει τα μαλλιά μας σε βάθος προσφέροντάς τους υγεία και λάμψη.

Ελαιόλαδο
Ενυδατώνει και μαλακώνει τα μαλλιά μας. Παρατηρούμε τα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας χρήση.

Λάδι αργκάν
Τιθασεύει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ω3.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ