Φοβερές τηγανίτες χωρίς γλουτένη με οδηγίες του εκπληκτικού σεφ Άκη Πετρετζίκη

Μια εκπληκτική λιχουδιά για όλη την οικογένεια.

Συστατικά
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 ½ κ.σ. ξηρή μαγιά
400 γρ. χλιαρό γάλα
300 γρ. χλιαρό νερό
450 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα

βούτυρο
σιρόπι αγαύης

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε με το φτερό και προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα με την μαγιά. Χτυπάμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας στο τηγάνι έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρές τηγανίτες.
Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Σερβίρουμε ζεστά με ένα μικρό κύβο βούτυρο και σιρόπι αγαύης.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».