Σήμερα πληρώνονται 66,5 εκατ. ευρώ Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 297.000 δικαιούχους

Ήρθε η ώρα της πληρωμής των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληελεγγύης.

Η μεταφορά πίστωσης ύψους 66.509.986,25 ευρώ εγκρίθηκε ώστε να γίνει δυνατή η καταβολή της πληρωμής του μηνός Ιανουαρίου 2018 του ΚΕΑ στους 296.223 δικαιούχους του.

Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, τα χρήματα πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς χτθες, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και θα είναι διαθέσιμα σήμερα, Παρασκεύη 26 Ιανουαρίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις όπου το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου χρησιμοποιείται, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ