Γαλλία: 50 επικίνδυνοι Μπαμπουίνοι δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο & έγινε πανικός (ΦΩΤΟ)

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός

Πανικός προκλήθηκε στο Παρίσι, όταν 52 επικίνδυνοι  μπαμπουίνοι απέδρασαν από τον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονταν την Παρασκευή σε ζωολογικό κήπο της Βενσέν στο Παρίσι, χωρίς όμως να καταφέρουν να εισέλθουν στο χώρο των επισκεπτών

Για προληπτικούς λόγους ο ζωολογικός κήπος εκκενώθηκε και θα παραμείνει κλειστός και σήμερα Σάββατο, και η αστυνομία με τρεις σκοπευτές με υποδερμικά όπλα ανέλαβε δράση.

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι μπαμπουίνοι είναι επικίνδυνοι και δεν έπρεπε να βγουν από το πάρκο. "Οι συνάδελφοι μας τους έχουν περικυκλώσει, καλέσαμε κτηνίατρους για να μπορέσουν να τους επαναφέρουν στα κλουβιά τους" δήλωσε ένας αστυνομικός στην "Le Parisien".

Baboons escape from Vincennes Zoo in Paris

 @LINEPRESS 

Για λόγους ασφαλείας σταμάτησε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή ενώ δημιουργήθηκε άμεσα μια περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον ζωολογικό κήπο. Όπως αναφέρει η Telegraph, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση τεσσάρων εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να τους πιάσουν», συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.

Baboons at Vincennes Zoo

CREDIT: ALAMY

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το μεσημέρι από εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποεί το προσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

«Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών: ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και η νομαρχία, οι επισκέπτες και το προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή η διαδικασία αιχμαλωσίας των ζώων», διευκρίνισε.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ