Αυτά κάνει ο Άκης και μας κακομαθαίνει: Εξαίσιο ριζότο με τρούφα για gourmet απολαύσεις!

Θα ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν

Υλικά

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ρύζι για ριζότο
200 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. μαύρη τρούφα, λεπτοτριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα

τρούφα κομμένη σε λεπτές φέτες
flakes παρμεζάνας
1 κ.σ. μαϊντανό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, απλά να μαλακώσει.
Πλένουμε το ρύζι καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο σε δόσεις. Η φωτιά θα πρέπει να είναι χαμηλή και να απορροφάται πρώτα η μία δόση ζωμού πριν ρίξουμε την επόμενη ποσότητα.
Θα μας πάρει περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
Μπορεί να και χρειαστεί και παραπάνω ποσότητα ζωμού ανάλογα την κατσαρόλα και το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας.
Τέλος προσθέτουμε την τρούφα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες τρούφας, flakes παρμεζάνας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ