Ο Τζαστίν Τριντό έκλεψε την παράσταση στο Νταβός - Πως; Με τα ...δικά του λόγια και τις δικές του κάλτσες (ΦΩΤΟ)

Ο πιο "trendy" ηγέτης;

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας στο Νταβός με σύγχρονες προσεγγίσεις, νεανική γοητεία και την αγάπη του για τις πολύχρωμες κάλτσες.

Στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θεωρείται επί του παρόντος ως ο νέος αγαπημένος της ελίτ, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο χειροκρότημα που έλαβε για την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο υπάρχει σοβαρός ανταγωνιστής: ο Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός του Καναδά. Ο 45χρονος Καναδός είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τον Γάλλο. Η νεανική του γοητεία ωστόσο τον κάνει να ξεχωρίζει.

Στην εναρκτήρια ομιλία του προέτρεψε την παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ να προσλάβει περισσότερες γυναίκες. Αυτό ήταν "απλά έξυπνο". Με λίγα λόγια, όλοι είπαν - ο Τριντό ξέρει πώς να σκοράρει. Ο Καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος μοιράστηκε το γραφείο του με άνδρες και γυναίκες ισότιμα, σκιαγραφεί μια εικόνα μιας καλά προετοιμασμένης χώρας με ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, ενώ το γεγονός ότι ο Καναδάς κατατάσσεται μόνο στην 17η θέση στην τρέχουσα κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τις Οικονομίες Βιώσιμης Ανάπτυξης (με πρώτη τη Νορβηγία και τη Γερμανία στη 12η θέση) δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν.

Ο Τριντό δεσμεύεται για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων και των ομοφυλοφίλων. Επίσης, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να πουλήσει την πολιτική του προστατευτισμού ("America First") στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελευθέρων Συναλλαγών αυτή την Παρασκευή, ο καναδός πρωθυπουργός έχει συνάψει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την Ασία.

Στο Νταβός ο Καναδός κέρδισε τον τίτλο για την πιο casual και στιλιστικά ξεχωριστή εμφάνιση, ενώ δεν δίστασε να απολαύσει ζωντανή μουσική από μια ορχήστρα που έπαιζε funk, disco και soul.

Την παράσταση στο Νταβός, το οικονομικό φόρουμ που κατά παράδοση θεωρείται θύλακας της παγκόσμιας ελίτ, δεν έκλεψε όμως μόνον η εμφάνισή του με τις funky μωβ κάλτσες του με τα παπάκια, αλλά μάλλον με το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκε την ισότητα των φύλων, αλλά και την κοινωνική ισότητα.

Ο Τριντό, η χώρα του οποίου ασκεί φέτος την προεδρία της G7 (οι 7 πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) τόνισε από το βήμα ότι η ισότητα των φύλων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα "σε ό,τι κάνει η G7 αυτή τη χρονιά".

Ο Καναδός πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου αποτελείται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών υπουργών, αναφέρθηκε επίσης στις εκστρατείες που διεξάγονται μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και στις πορείες γυναικών που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε πολλές αμερικανικές πόλεις, με τις ομιλήτριες να επικρίνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας ότι η πολιτική του πλήττει τις γυναίκες.

"Το MeToo, το TimesUp, οι Πορείες Γυναικών, αυτά τα κινήματα μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών, για την ισότητα και τη δυναμική του φύλου", τόνισε.

"Η σεξουαλική παρενόχληση, για παράδειγμα, στις επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση, είναι ένα συστηματικό πρόβλημα και είναι απαράδεκτη. Ως ηγέτες, πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να ενεργήσουμε έτσι ώστε να δείξουμε ότι πραγματικά τελειώνει", συνέχισε.

Ο Τριντό κάλεσε επίσης τους ηγέτες να μην ξεχνούν "τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται εδώ στο Νταβός και δεν θα βρεθούν ποτέ εδώ".

"Οι άνθρωποι σ' αυτήν την αίθουσα είναι απίστευτα προνομιούχοι. Το οφείλουμε στην κοινωνία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το προνόμιο για καλό. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι κρύβονται στους περιφραγμένους περίβολούς τους ενώ οι άλλοι γύρω τους αγωνίζονται ή θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο βασισμένο στην αντίληψη της δικαιοσύνης;", είπε.

Ο "Funky Trudeu στο Νταβός" δεν κέρδισε λοιπόν τις εντυπώσεις μόνον χάρη στις κάλτσες του, μολονότι είναι γνωστός για το οπλοστάσιό του ...σε κάλτσες, τις οποίες φοράει ανάλογα με την περίσταση.

Φωτογραφίες του με κάλτσες με τον Τσουμπάκα, τον φανταστικό χαρακτήρα του "Πολέμου των Άστρων" όταν μετείχε σε πολύ σοβαρές και πολύ επιχειρηματικές συναντήσεις, όπως στο Bloomberg Global Business Forum και μιλώντας στην Μελίντα Γκέιτς σε ένα πάνελ στη Νέα Υόρκη στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, είχαν γίνει viral, δίνοντας έδαφος σε αναλύσεις επί αναλύσεων για μια διπλωματία ...της κάλτσας, αλλά και για την γοητεία που αποπέμπει φορώντας πάντα τις ...δικές του κάλτσες.

"Σεισμό" είχε προκαλέσει και πάλι στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με τις ριγέ του κάλτσες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, στις οποίες αναγραφόταν επίσης "Έϊντ Μουμπάρακ" και τις οποίες είχε φορέσει στην Gay Pride Parade του Τορόντο, καταφέρνοντας με ένα μόνο ζευγάρι να τιμήσει εκτός από την παρέλαση των ομοφυλοφίλων και την ισλαμική γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, η οποία είχε συμπέσει τότε με την ημέρα που γινόταν η Gay Pride. Με τις κάλτσες αυτές στήριζε εξάλλου και την τοπική βιομηχανία: ήταν προϊόν εταιρείας που εδρεύει στο Τορόντο. "Όλα αυτά δεν γίνονται κατά τύχη", ήταν η επισήμανση δημοσιεύματος των New York Times.

"Μην αλλάξεις ποτέ Τριντό", έγραφε πρόσφατα η huffington post σε άρθρο της, απευθυνόμενη στον "πρωθυπουργό όλων των Καναδών", όπως είχε ο ίδιος χαρακτηρίσει τον εαυτό του το 2015, όταν σε ηλικία 43 ετών γινόταν πρωθυπουργός του Καναδά με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που είχε στόχο να ξαναβάλει τη χώρα του στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα και "να βοηθήσει τις πιο φτωχές οικογένειές της να περάσουν τελικά στη μεσαία τάξη".

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ