Σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ταχύτερες διαδικασίες για υιοθεσίες - αναδοχές παιδιών

Να μπει «φρένο» στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις πολυετείς καθυστερήσεις για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές παιδιών, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας με σχέδιο νόμου που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Το σχέδιο νόμου που έχει αναλάβει η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, προβλέπει , όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, μείωση του χρόνου αναμονής και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής παιδιών, δημιουργία μητρώων όπου θα εγγράφονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοι αλλά και οι εγκεκριμένοι θετοί ή ανάδοχοι γονείς καθώς και τα ανήλικα παιδιά που μπορούν να τοποθετηθούν σε ανάδοχη ή θετή οικογένεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εθνικό μητρώο ανηλίκων θα εγγράφονται υποχρεωτικά τα παιδιά που βρίσκονται σε μονάδες προστασίας και φροντίδας ή πρόκειται να δοθούν σε ανάδοχο γονέα με δικαστική απόφαση ή πρόκειται να υιοθετηθούν. 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι φάκελοι θα είναι απόρρητοι, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Κατά τα λοιπά, στο σχέδιο νόμου θα ορίζονται αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τα μητρώα γονέων, ώστε εντός 3 μηνών από την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών να έχει ολοκληρωθεί η βεβαίωση καταλληλότητας. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ