Συγκλονιστική ανακάλυψη: Εντοπίστηκε μια τεράστια αρχαία πόλη των Μάγια! (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια εντόπισαν ερευνητές με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας τεχνικής εναέριας χαρτογράφησης.

Οι ανακαλύψεις έλαβαν χώρα στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα., κάτι που ενδεχομένως να φανερώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Ομάδα αρχαιολόγων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Γουατεμάλα, οι οποίοι εργάζονται στο Mayan Heritage and Nature Foundation της Γουατεμάλα προχώρησαν στη σχετική ανακοίνωση εκτιμώντας πως σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια. 

"Πρόκειται για δύο με τρεις φορές περισσότερους κατοίκους από όσους υποστήριζεται ότι βρίσκονταν εκεί", λέει στην Guardian ο καθηγητής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Τουλέιν των ΗΠΑ, Μαρτσέλο Α Κανούτο. 

Όπως αναφέρει η Mirror και αναδημοσιεύει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η περιοχή της χαρτογράφησης εκτείνεται σε 2.100 τμ. Είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια.

Ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ