Οι ερευνητές μίλησαν! Δεν πρέπει να παίρνετε ποτέ το κινητό μαζί σας στην τουαλέτα - Δείτε τι συμβαίνει

Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν αποχωρίζονται ποτέ το κινητό τους τηλέφωνο, αλλά το παίρνουν μαζί τους ακόμη και στην τουαλέτα, ήρθε ο καιρός να αλλάξετε συνήθειες.

Εκτός από τον κίνδυνο να καταλήξει μέσα στη λεκάνη, οι ειδικοί ενημερώνουν για το πόσο επιβλαβές είναι αυτό για την υγεία.

Ως γνωστόν οι τουαλέτες δεν είναι τα πιο καθαρά μέρη και ιδιαίτερα οι δημόσιες, οι οποίες δεν ξέρετε πότε καθαρίστηκαν τελευταία φορά.

Ακόμη όμως και αν δεν το ακουμπήσετε σε κάποια επιφάνεια της τουαλέτας, κινυνεύετε και πάλι από τα μικρόβια.

Οι καθηγητές μικροβιολογίας Charles Gerba και Kelly Reynolds τονίζουν για ποιο λόγο δεν είναι ασφαλές και υγιεινό να παίρνει κάποιος μαζί του στην τουαλέτα το κινητό του. Τόνισαν ότι όλα τα μπάνια, όσο καθαρά κι αν είναι, καλύπτονται από μικρόβια, παθογόνους οργανισμούς και βακτήρια από τον εντερικό μας σωλήνα.
«Όταν τραβάτε το καζανάκι, το νερό από τα περιττώματα και τα ούρα πετάγεται προς κάθε κατεύθυνση» σημειώνουν και προσθέτουν: «Και τα αερολύματα αυξάνονται κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, οπότε όταν αυτό για παράδειγμα γίνεται σε μια δημόσια τουαλέτα, υπάρχει μια επίστρωση βρωμιάς κυριολεκτικά παντού και ιδιαίτερα στη θήκη για το χαρτί τουαλέτας επειδή είναι ακριβώς δίπλα στη λεκάνη».

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι οτιδήποτε αγγίζουν τα χέρια μέσα στο μπάνιο, από το χαρτί μέχρι το ίδιο το καζανάκι ή το χερούλι της πόρτας είναι βρώμικο. Έτσι αν ακουμπήσουμε κάπου το κινητό ή μπούμε μέσα στο μπάνιο και πιάσουμε κάτι απ’ όλα και μετά το κινητό ήδη μεταφέρουμε επάνω του μικρόβια που θα μας «ακολουθήσουν» ακόμη και αν φύγουμε από εκεί έχοντας πλύνει τα χέρια μας, σύμφωνα με δημοσίευμα του onmed.gr.

Επιπλέον, ακόμη κι όταν τραβάμε το καζανάκι με το κινητό στο χέρι, εκείνο μετατρέπεται σε μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί αργότερα για παράδειγμα να το ακουμπήσουμε στο τραπέζι με το φαγητό μας. Καλό λοιπόν είναι όπως λένε να το αποχωριζόμαστε όταν είναι να επισκεφτούμε την τουαλέτα είτε του σπιτιού μας, είτε σε ένα δημόσιο χώρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ