Σε ισχύ η νέα άδεια Κουφοντίνα - Εκτός φυλακής ξανά για 48 ώρες ο εκτελεστής της "17 Νοέμβρη"

Έξω από τον Κορυδαλλό, εκτός από την οικογένεια του, τον υποδέχτηκαν και μερικοί φίλοι του. 

Στις 9 το πρωί εξήλθε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας με 48ωρη άδεια. 

Θα διαμένει στο σπίτι του στον Βαρνάβα και είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. «Είναι στο πλαίσιο μιας κανονικότητας που πρέπει να συνηθίσετε. Κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα που ρυθμίζει ο νόμος» δήλωσε η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κα Κούρτοβικ πρόσθεσε ότι δεν έχουν λόγο σε αυτό το θέμα οι συγγενείς των θυμάτων του καθώς υπάρχουν άλλες αρχές που αποφασίζουν. «Είναι και αυτό σεβαστό, το λέει ο νόμος, είναι και αυτό κανονικότητα, να τη σεβαστούμε», είπε. «Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Τον δίκασαν. Και δεν χρειάζεται να του αυξάνεται και την ποινή. Ακούω που αυξάνετε την ποινή του, ακούω 16 φορές ισόβια. Όσα ισόβια και να του βάλετε η ζωή του είναι μία» σημείωσε. 

Σε ερώτηση αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη, η κα. Κούρτοβικ είπε ότι αυτό δεν το ξέρει καθώς είναι κάτι που θα το αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών και ο νόμος το προβλέπει. Για το πως νιώθει ο ίδιος, η συνήγορός του είπε ότι «νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από τη φυλακή. Και είναι σεβαστό, ο κάθε κρατούμενος, όταν ασκεί τα δικαιώματά του, να βγαίνει από τη φυλακή ό,τι και να είναι, ακόμα και να λογοδοτεί για κοινωνικά εγκλήματα, ακόμα και αν λογοδοτεί για εγκλήματα που προσβάλλουν αξίες κοινωνικές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ