Good news: Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο θαυμάσιο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Με ένα δημιουργικό πάντρεμα παράδοσης και μοντέρνου γιορτάζει φέτος το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τις Απόκριες, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα την Κυριακή της Αποκριάς (18/2) και την Καθαρά Δευτέρα (19/2).

Ξεκινώντας από τις 11 π.μ., την Κυριακή, το Πάρκο μπαίνει ρυθμικά στο vibe του καρναβαλιού με DJ set, λατινοαμερικάνικους ήχους και ορχήστρες κρουστών.

Το σήμα της έναρξης δίνει στο Ξέφωτο ο DJ Panama Cardoon με world electronic, global bass, hip hop και breaks μέχρι να τον διαδεχτούν οι Malabi Tropical από το Ισραήλ με μίξεις ακορντεόν, charango, σαξόφωνου, κιθάρας κι τυμπάνων, σε ένα μουσικό πάντρεμα Μέσης Ανατολής και Λατινικής Αμερικής.

Επίσης, οι Βloco Swingueira έρχονται με ένα μουσικοχορευτικό show με κρουστά και επαγγελματίες χορευτές για να παρασύρουν τους επισκέπτες με μια γκρουβαριστή εμπειρία.

Την ίδια ώρα και μέχρι τις 4 μ.μ., στο Ξέφωτο και τον Πευκώνα, εργαστήρια face painting περιμένουν τους επισκέπτες για το εθιμοτυπικό (πλην πρωτότυπο) μασκάρεμα, όσο παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια ετοιμάζονται για τους μικρούς μας φίλους, που θα αναζητήσουν τον κρυμμένο Βασιλιά Καρνάβαλο.
Την Καθαρά Δευτέρα, επίσης, πέρα από το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιορτάζει τα Κούλουμα με παραδόσεις και έθιμα από όλη την Ελλάδα. Η Ελληνική Κλασική Δημοτική Μουσική της Βασιλικής Καρακώστα κάνει στάση στο Ξέφωτο με παραδοσιακούς στίχους, ρυθμούς και μελωδίες. Μαζί τους, Γενίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας έρχονται από το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», ενώ η πολιτιστική εταιρεία ορχηστρικής τέχνης «Βάκχαι» παρουσιάζει το έθιμο του Μπέη από τη Βόρειο Ελλάδα –ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία.

Τέλος, ένα δημιουργικό εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό ενώ σε ένα δεύτερο workshop οι επισκέπτες γνωρίζουν την Κυρά Σαρακοστή –ένα παλιό αυτοσχέδιο ημερολόγιο για τη μέτρηση των εβδομάδων μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα (11.30 π.μ. -2.30 μ.μ.).

 Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ