Tι ετοιμάζουν 32 εστιατόρια για τον απαιτητικό σαν τον έρωτα Άγιο του Βαλεντίνο

Άλλα πολυτελή, άλλα cozy και χαλαρά, φτιάχνουν καθένα το δικό του σκηνικό για εκείνο το σπέσιαλ τετ α τετ κι αφήνουν τον Άγιο να βάλει το χέρι του στην κουζίνα. 

«Tudor Hall»

Ατμοσφαιρικό και πολυτελές, το αρχοντικό εστιατόριο του «King George» στις 14/2 σας επιφυλάσσει ένα μενού με κλασική γοητεία: μαρινάτος σολομός με ζελέ αγγουριού και αγριοράπανο, ραβιόλια με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, φιλέτο με σάλτσα bordelaise… Γκραν φινάλε με ένα Saint Honore Hawaii με λίτσι κονφί, σαντιγί τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο με την υπογραφή του Γάλλου chef patissier Arnaud Larher (€ 75 ανά άτομο).

 

«Premiere»


Για... side dish, εκτός από άπλετη θέα, το ερωτο-εμπνευσμένο μενού του γκουρμέ εστιατορίου «Αthenaeum InterContinental»
(€ 75 ανά άτομο) έχει και ζωντανή μουσική. Αρχή με ένα ποτήρι σαμπάνια, συνέχεια με βελουτέ σελινόριζας με πράσινο μήλο και χτένια, ψητές καραβίδες με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte, φιλέτο λαβράκι (ή μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας και σάλτσα port), γλυκό κλείσιμο με «πειρασμό» σοκολάτας με φρούτα του πάθους.

«Σπονδή»


Ένα μενού για τους εραστές της γαστρονομίας προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το εστιατόριο του Παγκρατίου, κινούμενο στο τερέν της σύγχρονης κουζίνας με γαλλικές τεχνικές/αναφορές. Περιλαμβάνει φουαγκρά –τερίνα και μους– με αχλάδι, μήλο, βατόμουρο και βανίλια, τοπιναμπούρ με τρούφα και τυρί St. Maure, λαβράκι με μανιτάρια πλευρώτους σε ζύμωση και σπαράγγια, τούρτα λαγού με φουαγκρά σάλτσα Grand Veneur και λαχανικά του χειμώνα, ζεστό τυρί St. Nectaire, και, μετά από ένα συνδυασμό σανγκουίνι, τζίντζερ, μαρέγκα, η λευκή σοκολάτα του Αγίου Βαλεντίνου, με ιβίσκο, κόκκινα φρούτα και τραγανό μπισκότο. Υπάρχουν δύο εκδοχές: εκείνη των 7 πιάτων κοστίζει € 120 ανά άτομο, κι εκείνη των 5 (χωρίς τοπιναμπούρ και τυρί) € 90 ανά άτομο.

 

«GB Roof Garden»


Ένα μενού που αποτυπώνει τη σύγχρονη, κοσμοπολίτικη κουζίνα του εστιατορίου στην κορυφή της «Μεγάλης Βρεταννίας», απέναντι από τον φωτισμένο Παρθενώνα: παντζάρια κίτρινα και κόκκινα με ραβέντι, φράουλες και αφρό από κατσικίσιο τυρί, σαλάτα με βασιλικό καβούρι, κρέμα αβοκάντο, μαγιονέζα οστρακοειδών και σάλτσα με φρούτα του πάθους, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα τρούφας, παρμεζάνα, μανιτάρια κανθαρέλες και τερίνα πατάτας. Στο τέλος θα έρθει ένα Saint Honore Hawaii με λίτσι κονφί, σαντιγί τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο με την υπογραφή του Γάλλου chef patissier Arnaud Larher (€ 75 το άτομο).

«Varoulko Seaside» και «Βites & Wine»

Στο πολύ ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου που έχουν συνθέσει ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του (€ 60 το άτομο) σας περιμένουν καβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι, τόνος με shiso σε φύλλο κρούστας με μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης και σόγια, καθώς και ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και πιπέρι σετσουάν και γλώσσα με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ. Γλυκός επίλογος, ένας συνδυασμός σοκολάτας Guanaja & Dulcey με gananche framboise πάνω σε μπισκότο σοκολάτας, και sorbet framboise. Μια που το ίδιο μενού σερβίρεται κι απέναντι, στον ζεστό χώρο του «Bites & Wine» -του καινούργιου tapas/wine bar του Λευτέρη Λαζάρου- είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το γνωρίσετε.

 

Διαβάστε όλη τη συνέχεια εδώ - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ