Good news: Δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Στη Γερμανία συνειδητοποιούν ότι το περιβάλλον χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όση δείχνουν μέχρι τώρα και η σοβαρότητα αυτού είναι ακόμη σπουδαιότερη από τη στιγμή που μιλάμε για την πιο βαριά Ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτων.

Τρεις Υπουργοί μεταξύ των οποίων και η Υπουργός Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντρικς υπογράφουν γράμμα που έστειλαν στην υπεύθυνη της Κομισιόν για τα ζητήματα τους περιβάλλοντος. 

Στην επιστολή τους αυτή οι Υπουργοί αναφέρουν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να ισχύσει ως μέτρο η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να μειωθούν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί για τις μετακινήσεις τους.

Δεν αναφέρουν χρονικό ορίζοντα, ούτε συγκεκριμένη τοποθεσία και υπογραμμίζουν πως η αποτελεσματική καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Γερμανία. 

Σημειώνεται πως η πρόταση θα εξεταστεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2018 σε πέντε γερμανικές πόλεις, όπως η Βόννη, το Έσσεν και το Μάνχαιμ.

Προτάθηκαν επίσης και άλλα μέτρα με επίκεντρο το περιβάλλον που ήταν ζώνες χαμηλών ρύπων μέσα στις πόλεις, περαιτέρω περιορισμοί στους ρύπους των λεωφορείων και των ταξί και κίντρα για τη δημιουργία προγραμμάτων διαμοιρασμού αυτοκινήτων, αναφέρει η theguardian.com.

Η ευαισθησία αυτή των Γερμανών πάντως, προέκυψε μιας και έχουν μπει ήδη στις... καθυστερήσεις. Την 31η Ιανουαρίου έληξε η διορία που είχαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Επίτροπος της Κομισιόν για το περιβάλλον, έδωσε παράταση ώστε να παρουσιάσουν μέτρα ή να αναγκαστούν να υποστούν τις συνέπειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ