Villa Ypsilon: Το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Μεσσηνίας σαγηνεύει & κερδίζει θέση στις κορυφαίες κατοικίες του πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Πλέον δεσπόζει στην στην κορυφαία 5άδα ανάμεσα σε 3.000 κτήρια στις καλύτερες κατοικίες του κόσμου

Οφείλει το όνομα της στο σχήμα της, ένα μεγάλο Υ έκτασης 150τμ, ενώ σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του πελάτη που ήθελε το σπίτι να έχει την πλεονεκτική θέση του ανοιχτού ορίζοντα προκειμένου να έχει θέα στη γύρω γεωργική γη, τα γειτονικά βουνά και την ακτή.

Η Villa Ypsilon φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου LASSA, το οποίο εδρεύει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. Ο τριγωνικός σκελετός από σκυρόδεμα δημιουργεί μια θολωτή σκεπή ενώ ταυτόχρονα πλαισιώνει τρεις αυλές που βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους και οι οποίες απολαμβάνουν το φως του ήλιου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Οι προσόψεις της βίλας έχουν εσωτερική κλίση, ούτως ώστε να προσφέρουν άπλετη σκιά στις περιφερειακές βεράντες, η οποία παρέχεται από το τσιμεντένιο χείλος που ορίζει την καταπράσινη οροφή. Η μία βεράντα διαθέτει πισίνα και χώρο για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση, η δεύτερη μια χαλικωτή αυλή και η τρίτη ένα υπαίθριο καθιστικό "βυθισμένο" στο έδαφος με χτιστούς πάγκους.

Δείτε περισσότερες εντυπωσιακές εικόνες από το archdaily στο κεντρικό slideshow!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ