Γρήγορα & γευστικά μας ταξιδεύει στην Ασία ο μετρ της κουζίνας, Έκτορας Μποτρίνι - Μοναδικό κοτόπουλο με αμύγδαλα...

Ο κορυφαίος σεφ μας βάζει για τα καλά στην κουζίνα με εκλεκτές προτάσεις!

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο κομματάκια
150 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. κρεμμύδι λεπτοκομμένο
50 γρ. καλαμποκέλαιο
30 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. maizena
1 κ.γ. τζίντζερ
Αλάτι

Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάμε το κοτόπουλο μέσα στο maizena. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα. Ύστερα προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό. Κοιτάζουμε από αλάτι και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το τζίντζερ.

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ