7 ληστές με... μέθοδο: Πως μπούκαραν πρωί στα σπίτια χτυπώντας κουδούνια, διαλύοντας συναγερμούς (ΦΩΤΟ)

Πανάκριβα αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, βίλες και ταξίδια σε κοσμικά νησιά περιλάμβανε η ζωή των μελών σπείρας ληστών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα που είχαν διαπράξει τουλάχιστον 31 διαρρήξεις σε σπίτια, δύο ληστείες, 17 κλοπές πινακίδων από αυτοκίνητα και μία κλοπή σε αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους.


Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των σπιτιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία ενώ σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι.

Μάλιστα προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν 19.860 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, 21 χρυσές λίρες και δύο φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα, 27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, δύο κυνηγητικά όπλα, πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ